800 военни участват в "Кабиле 2015"

800 военни участват в "Кабиле 2015" | StandartNews.com

Заключителен етап на тактическото учение "Кабиле 2015" за сертифицирането на 6-а батальонна бойна група от състава на Сухопътни войски се провежда та учебен полигон Ново село, предаде БГНЕС.

В "Кабиле 2015" участват над 800 военнослужещи от Българската армия и въоръжените сили на САЩ. До 190 единици бойна транспортна и специална техника. В различните етапи на учението ще бъдат използвани до 15 танка Т-72, до 100 бойни единици специална техника, вертолет Кугър, МИ-17, самолет СУ-25, бронирани автомобили на служба Военна полиция. От американска страна в учението участват над 50 военнослужещи от силите на САЩ в Европа и Националната гвардия на щата Тенеси.

Със следната бойна техника - два танка М1А2 Ейбрамс, три бронетранспортьора Трайкар "Struker и до десет единици поддържаща и осигуряваща техника. Същинската част на батальонното тактическо учение за сертифициране на 6-та батальонна бойна група се поведе на 23 и 24 юни. Днес се повежда заключителният етап на учението- представяне на придобити способности на формированията от бойната група.

На ВИП деня днес присъстват президентът Росен Плевнелиев, депутати от комисията по отбрана и други официални лица. Учението се провежда на учебния полигон от 13 до 25 юни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай