Събота,

7 камиона с помощ заминаха за бежанците

От: Администратор -
A
A
A

Седем товарни камиона на Главна дирекция „ Пожарна безопасност" с помощи за бежанците тръгнаха в събота рано сутринта за гръцко-македонската граница край Идомени. Това стана след разпореждане на премиера Бойко Борисов, който заяви,че хората там да бедстват и трябва да им се помогне. Помощта се осигурява от Министерството на земеделието и граните и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР.

Ще бъдат доставени матраци, одеяла, легла и дърва за огрев. В присъствието на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов, на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и на началника на кабинета на премиера Анжелина Тотева седемте товарни автомобила потеглиха за гръцко-македонската граница, където поради проливните дъждове и лошите условия отоплителните материали са най-необходими.

Помощта е в отговор на молба от гръцките власти, постъпила в Министерството на външните работи. В камионите, поели към Гърция, имаше натоварени 155 палатки, 150 походни легла, 4850 одеяла, спално бельо и материали за отопление.

Тагове: Помощ Бежанци

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички