7 камиона с помощ заминаха за бежанците

7 камиона с помощ заминаха за бежанците | StandartNews.com

Седем товарни камиона на Главна дирекция „ Пожарна безопасност" с помощи за бежанците тръгнаха в събота рано сутринта за гръцко-македонската граница край Идомени. Това стана след разпореждане на премиера Бойко Борисов, който заяви,че хората там да бедстват и трябва да им се помогне. Помощта се осигурява от Министерството на земеделието и граните и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР.

Ще бъдат доставени матраци, одеяла, легла и дърва за огрев. В присъствието на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов, на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и на началника на кабинета на премиера Анжелина Тотева седемте товарни автомобила потеглиха за гръцко-македонската граница, където поради проливните дъждове и лошите условия отоплителните материали са най-необходими.

Помощта е в отговор на молба от гръцките власти, постъпила в Министерството на външните работи. В камионите, поели към Гърция, имаше натоварени 155 палатки, 150 походни легла, 4850 одеяла, спално бельо и материали за отопление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай