75 години от рождението на Емил Димитров

75 години от рождението на Емил Димитров | StandartNews.com

Певецът Емил Димитров, известен с таланта си по цял свят, щеше да навърши 75 години днес.

Талантливият българин, който ще остане завинаги в сърцата на своите почитатели, е роден в Плевен, в семейство на артисти-илюзионисти. Той е единственият музикант у нас, който има няколко хита във Франция, Белгия, Холандия. Неговата "Моя страна, моя България" бе определена чрез анкета за българската песен на 20-ти век.

"Аз съм зодия Козирог. Като Исус Христос съм разпънат на кръст. И съм убеден, че ми е писано да помагам на хората. Подавал съм ръка за какво ли не на приятели и колеги. Правил съм го безкористно. Без да очаквам отплата. Просто така съм устроен. И не съжалявам", споделя преди години Димитров.

"Боляло ме е, когато са ме лъгали, когато са ме крали. Не бих искал повече студенина и пустота в душата си. За всичко друго отново казвам, че не съжалявам. Не беше случайно, че написах песен по стиховете на Александър Петров "Няма да я дам". Е, няма да дам моята младост", се казва в емоционалната изповед на покойния певец.

Днес бе валидирана пощенска марка с лика на знаменития естраден певец. Идеята е на Министерство на културата за идеята, на Министерство на транспорта, както и на „Български пощи". Образът на Димитров на марката е дело на художника Дамян Дамянов.

"Валидирането на тази пощенска марка е много голяма чест за мен като човек, който продължава да вярва, че творчеството на Емил Димитров ще остане, ще продължава да ни вълнува и да ни прави по-добри", каза синът на покойния певец на тържествената церемония.

„Независимо, че съм негов син, разглеждам творчеството му като национално богатство заради влиянието, което оставя върху всички нас и това, че ни прави по-човечни и по-добри", добави Емил Димитров- син, цитиран от "Фокус".

От днес марката е пусната в продажба в Музея на съобщенията на ул. "Гурко" 6.

Повече за живота на певеца четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай