70 г. брак честваха баба Росица и дядо Любен

70 г. брак честваха баба Росица и дядо Любен | StandartNews.com

Любовта, уважението и компромисите са най-важните неща за съществуването на един брачен съюз. Това е рецептата за успешно съжителство, твърдят след 70 години брак баба Росица и дядо Любен Полежанови от Разлог. Тя е на 88 години, а той на 92. Двамата споделят, че в живота няма по-важно от любовта.

„Страшно е да се живее без любов, това е животът, съществуването", казва съпругата. Младите не бива да си губят времето и да си пропиляват хубавите години, а да създават семейства и да оставят следа след себе си чрез своето поколение, категорична е тя.

През целия си живот тя се е занимавала със земеделие и е работила на полето. Помни годините, когато не е имало толкова злоба и завист у хората. Обичала да пее. Партийни величия от града й предлагали голяма кариера в народното творчество, но се отказала в името на любовта, съпруга и децата си. Дядо Любен работил като данъчен служител, но застояването в затворено помещение по цял ден не била негова страст, затова решил да стане пощальон. Сражавал се е на фронта в Унгария през Втората световна война. След завръщането си от бойното поле той среща любовта на живота си. Трите им дъщери Ани, Снежана и Марияна са гордостта им, а вече с нетърпение чакат лятото, когато ще дойдат от Чикаго двете правнучки - 3-годишните близначки Натали и Марая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай