6 по скалата на "Стандарт"

6 по скалата на "Стандарт"  | StandartNews.com

Младите пера от вестника отнесоха най-много награди

Има моменти, в които дори вездесъщите журналисти поглеждат на света с други очи. Макар и рядко тези нервни, дори истерични репортери, редактори и компания престават да се правят на умни и сприхави всезнайковци, които едва ли не носят клюките на държавата на плещите си. И се превръщат в нормални хора. Жените са с красиви прически и ефектен макиаж, мъжете с изгладени панталони, изрязани нокти и скъп парфюм. Всички се гледат така, сякаш се виждат за първи път и дори започват да се харесват. Никой не блъска по клавишите на телефона, амбициран да притисне до стената поредния съсипан от работа и грижи депутат, държавник или напуснал партията си парламентарист.

Подобно явление се наблюдаваше в понеделник вечерта в центъра на София. В култовия ресторант "Имало едно време" целокупният вестник "Стандарт" се събра да отпразнува наближаващото светло Рождество Христово.

В атмосферата имаше много идилия и още повече настроение. На острова насред езерото "Ариана" вестникарите показаха висок стандарт и в купона.

Тържеството беше толкова бурно, че според сервитьорите съответстваше на трус от 6-а степен по Рихтер. По традиция, след като главният редактор Славка Бозукова приветства колектива за поредната много трудна, но успешна година, дойде ред на дългата редица от отличници.

Като се започне от отдел "Вътрешна информация", който показа хъс и класа по избори и бедствия, до най-добрите пера и редактори.

Цяла група млади надежди приеха поздравления и награди, но призът за кореспондент номер 1 отиде при доайена Първолета Цветкова, като поредно доказателство, че и в журналистиката за добрата сплав на екипа са нужни опит и младост. Специално бяха отличени всички, които се раздадоха за многобройните кампании, които организира през годината "Стандарт".

След като Тото Кутуньо подгря компанията и вдигна настроението, диджеят стигна и до Ивана. Рекламният отдел обаче контраатакува с рок. Това звено от редакционния колектив се характеризира с безспорния си чар, елегантност и дискретен сексапил, по който всички мъже с вкус въздишат.

Ламбадата даде предимство на международниците и още няколко прескачали океана индивиди. Това не се хареса на спортните корифеи, които обявиха ламбадата за свое завоевание, тъй като Пеле е бразилец.

И докато течаха споровете, ямболският славей Славка Калчева подкара "Бяла роза". Дълга редица мъже и жени заподскача в красив ритъм, който от културния отдел определиха като неравноделен. Тежки политически коментатори, познавачи на транспорта, професори в образованието и дори един доктор на науките танцуваха настървено.

София спеше дълбок сън, когато и последните потънаха в мъглата й. Кой с кого си тръгна историята не казва. Знаят го само таксиметровите шофьори, но те мълчат като агенти на ДАНС. Такава им е службата.

Отбелязахме нов връх с кампании

Славка Бозукова, главен редактор на в. "Стандарт"

В година на политически, финансови и природни катаклизми, каквато бе 2014 г., не знам изобщо дали някой ще я отчете като успешна. Въпреки всички трусове обаче в. "Стандарт" за поредна година отбеляза своя нов връх. През 2014 г. любимото на хиляди българи издание успя да реализира едни от най-успешните кампании у нас - "Чудесата на България", "Спортните Чудеса", "Възкреси доброто" и още много други. И в същото време да продължава да държи пулса на събитията и да задава дневния ред на държавата. За всичко това казвам голямо благодаря на целия екип на в. "Стандарт"!

ОТЛИЧНИЦИТЕ

Репортер на годината - Велислава Панова, Биляна Веселинова

Удар на годината - Захари Белчев

Младо перо на годината - Михаела Благоева, Васил Шушков, Петя Антонова, Ивета Иванова, Стоян Йотов, Емил Станев

Кореспондент на годината - Първолета Цветкова

Отдел на годината - "Вътрешна информация"

ТОП 3 на редакторите - Лора Симеонова, Стефан Кючуков, Ивайло Йолчев

ТОП 3 на репортерите - Стела Стоянова, Красимира Темелкова, Белчо Цанев

ТОП 3 за работа по кампании - Боряна Колчагова, Наталия Малчева и Радослав Попов

ТОП 3 за работа по проекти - Йова Апостолова, Христина Грозева, Мира Матанова

Редактор на агенция "Стандарт нюз" - Биляна Кантарджиева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай