6,9 млн. долара за две спални на 33 етаж в Ню Йорк

Такива са цените в новия жилищен небостъргач Сентръл парк тауър

6,9 млн. долара за две спални на 33 етаж в Ню Йорк | StandartNews.com

В Манхатън се състоя церемония за достигането на най-високата точка на Сентрал парк тауър - 472 метра над земята, информира Ройтерс. Небостъргачът в Ню Йорк е най-високата жилищна сграда в света. В него все още не са се нанесли новодомци, но строителите вече монтираха стоящият най-високо елемент от конструкцията.

Сградата предлага 179 луксозни апартамента, като най-малките имат две спални и 133 квадратни метра площ, а най-големите съответно 8 спални и 1625 квадратни метра площ.

Най-евтиният апартамент в 472-метровата сграда струва 6,9 милиона долара, намира се на 33-я етаж и има 2 спални.

Перлата в короната е апартамент с 5 спални, който е на 112-я етаж на Сентрал парк тауър, предлага невероятни гледки към цял Ню Йорк и Ню Джърси и е с обявена цена 63 милиона долара.

Небостъргачът има собствен плувен басейн, спа център, киносалон и бална зала за 126 гости.

Апартаментите започват от 8-я етаж, защото на първите 7 ще се помещава огромен магазин от веригата луксозни универсални магазини "Нордстром", с площ близо 28 000 квадратни метра.

Първите живеещи в "Сентрал парк тауър" ще се нанесат през 2020 г. От "Нордстром" са дали като дата на откриване на магазина им края на октомври 2020 г.

Небостъргачът, който е най-високата сграда извън Азия, се намира на т.нар. Редица на милиардерите - група луксозни построени и стоящи се небостъргачи, в близост до южния край на Сентрал парк в Манхатън.

Проектът се осъществява от компанията за луксозни имоти Екстел с финансиране от инвестиционен фонд на общината на Шанхай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай