67-годишна първа декларира по интернет доходите

67-годишна първа декларира по интернет доходите | StandartNews.com

Приходната агенция в Добрич почерпи първите си клиенти с шоколад

Добрич. И в добричкия офис на приходната агенция стартира кампанията, като служителите на приходната агенция почерпиха първите си клиенти със свалената сладка коледна украса на елхата в офиса. С шоколад бяха почерпени най-нетърпеливите данъкоплатци, за да бъде новата 2015 година по-сладка и по-доходна за добруджанци.

До обяд офисът на приходната агенция в първия работен ден от новата година бе обслужил 235 клиенти, като основно хората са извършвали проверки на здравен статус и са подавали осигурителни декларации, както и уведомления за сключени и прекратени трудови договори, съобщиха от пресслужбата на офиса. Петима добруджанци вече са подали декларациите си доходи от миналата година, като първата подадена декларация е по интернет. 67-годишна дама от Добрич е декларирала доходи от упражняване на свободна професия и ще ползва 5 на сто отстъпка от налога, заявиха от офиса на НАП. От местния офис на приходната агенция заявиха, че очакват тази година да бъдат подадени над 13 хил. декларации от физически лица. От НАП още веднъж припомнят, че декларациите са нови.

Другата новост е, че освен с електронен подпис от тази година он-лайн декларация може да се подаде и с персонален идентификационен код /ПИК/, който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес. 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, от която могат да се възползват лицата, които подадат декларацията си до 31 март 2015 г. по електронен път (включително с ПИК), при условие, че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 30 април 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай