40 000 евро спасяват живота на хасковски журналист

40 000 евро спасяват живота на хасковски журналист | StandartNews.com

Георги Христов страда от рак на дебелото черво и се нуждае от лечение в чужбина

Едно от най-талантливите пера на Хасково - журналистът Георги Христов, се нуждае от подкрепата и помощта на добрите хора в страната. Жоро има нужда от животоспасяваща процедура в чужбина, която струва около 40 000 евро. Сумата обаче е непосилна за семейството му. Журналистът страда от рак на дебелото черво. През 2015 г. той премина успешно операция в столичната болница "Св. Анна". За съжаление обаче наскоро лекарите са открили разсейки в черния дроб на Георги. Той се бори мъжки с коварното заболяване и от лятото на 2015-а е на химиотерапия, която обаче не дава очакваните резултати. Ето защо журналистът се е свързал с клиники в Италия и Белгия, където се прилагат успешни за неговия случай терапии, които ги няма у нас, и вече е получил оферти от тях. Става дума за две последователни процедури - облъчване с радиоактивни изотопи, които унищожават лезиите. Всяка от тях обаче струва по около 20 000 евро. Георги Христов е работил в хасковското радио "Метроном", местна кабелна телевизия, а в последните години беше част от екипа на електронния сайт haskovo.net и кореспондент на два национални всекидневника.

Жоро има две висши образования - история и философия. Винаги е притежавал освен талант и много хъс висок морал и достойна гражданска позиция, казват всички, които го познават.

В своята добра журналистическа кариера е организирал и активно е участвал в множество успешни благотворителни кампании в помощ на бедни, страдащи и болни хора.

По ирония на съдбата в момента той се нуждае от помощ. Жоро винаги е вярвал, че солидарност, съпричастност и взаимопомощ не са празни думи. А висши ценности, светоглед и начин за възприемане на света и околните.
Георги Христов е на 42 години, семеен е, има любяща съпруга и дъщеричка, която наесен ще бъде в първи клас.
Мотото на кампанията във Фейсбук е #спасижоро и се подкрепя от колегите му от различни медии.

Банковата сметка на Жоро е:

ЦКБ АД- клон Хасково
еPay: BIC: CECBBGSF,
IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00
Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB
9790 4036 0423 00
ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай