23 правила за успешна първа среща

23 правила за успешна първа среща | StandartNews.com

Любовта е все по-рядко срещано състояние на духа, затова когато ви припламне искрата към някого, внимавайте - има правила на първата среща. Когато обектът на чувствата ви покани, обмислете добре поведението си. Е, не до степен, че да не сте естествени, но си имайте едно наум. Флиртът е сложно и постоянно видоизменящо се изкуство, затова медитирайте - за това какво да правите и какво да избягвате, така че да получите оферта за следващо рандеву.

1. Не се дръжте от първия път като "жертва" на провален брак, на кофти детство или на някоя болест.

2. Не разказвайте за предишните си връзки. Може без да искате да издадете информация за себе си, която на този етап не е подходящо да разкривате. А и защо да живеете в миналото. Покажете ведро отношение към живота и копнеж към светлото бъдеще.

3. Не изглеждайте като отворена книга. Запазете по-интимните си мисли за времето, когато вече сте поизградили някакво доверие.

4. Внимавайте с алкохола. Понякога неусетно, уж за намаляване на напрежението, човек пийва повече, отколкото е необходимо, а непознат не бива да ви вижда в подобна нестабилна ситуация.

5. Увлечени във всекидневни теми, гледайте да не одумвате хората, за да не ви вземат за клюкари. Обсъждайте неангажиращи теми - най-добре свързани с изкуството.

6. Не е добре и да задавате прекалено много въпроси. Ще изглеждате любопитни и неделикатни.

7. Не споменавайте за финансите си. Ако искате човекът срещу вас да усети вашата стойност и истинска същност и да намери привлекателност в тях, няма нужда да разправяте колко изкарвате годишно.

8. Изобщо не се хвалете с децата си. Ако отношенията ви се развият, бъдещата ви половинка ще се запознае с тях и сам/а ще ги прецени.

9. Не се отпускайте да дрънкате за сексуалните си подвизи с предишни гаджета. Първата среща не е време за подобни разговори. Интимността в тези мигове има други измерения.

10. Не се оплаквайте. Не мрънкайте, че се чувствате нещастни или самотни. Това си е между вас и доверените ви приятели. Да не излезе така, че изглеждате отчаяни или търсещи връзка с погрешни подбуди.

11. Не си разправяйте за диетите, които спазвате. Не си разказвайте за стълкновения с ченгета по барове и дискотеки.

12.  Не се правете на много забавен, нито на много сериозен.

13. Постарайте се за външния си вид. Не бива да сте натруфени - облечете се така, че да си личи вашата същност. Но все пак се поиздокарайте, да разбере човекът срещу вас, че имате отношение към него. Може да сте по дънки и тениска, но ако отделите специално внимание на прическата и я превърнете в акцент, пак ще предизвикате одобрение.

14. Бъдете мили и учтиви. Нищо не убива срещата по-бързо от грубостта. Ако искате някой да бъде любезен към вас, отвърнете му със същото и не се дръжте като ощипани. Просто отговаряйте спокойно и мъдро.

15. Има си причина филмите на ужасите да са добра идея за първа среща - не само заради извинението да хванете ръката на човека до вас. Пулсът се ускорява, адреналинът се вдига, лицето се зачервява, а това е чиста проба привличане.

16. Искате ли да убедите човека до вас, че сте от една порода? Тогава дублирайте дискретно, разбира се, мимиките, позата на тялото му, на главата. Говорете и със същия ритъм.

17. Бъдете честни. Не прибягвайте до малки бели лъжи, за да се представите като по-вълнуващи, отколкото сте. Но все пак гледайте да има и мистерия, ако предвиждате втора среща.

18. Питайте позитивни неща - "Какво те прави щастлив/а?", "Какво харесваш на работата си?", "Кои са важните неща в живота ти?".

19. Изслушвайте. Не прекъсвайте, задайте допълнителни въпроси. Това ще покаже две неща: че внимавате и сте заинтересовани. Слушането и говоренето ви нека бъде в съотношение на 50/50.

20. Препрочетете профила на желания обект. Ще имате идея за какво да си говорите и ще покажете, че си знаете урока.

21. Оставете езика на тялото да говори - усмихвайте се, правете контакт с очи. Ако наистина се харесвате, то ще правите това несъзнателно.

22. Попитайте за второ рандеву. Ако се харесвате, не бъдете срамежливи. "Прекарах си страхотно и искам да те видя отново", кажете без страх. Все едно отлепяте анкерпласт. Ако ви откажат -откажат. Но ако усещате искрата, вероятно е и за другия да е така. Всичко е любов, но всичко е и химия!

23. Изследване доказва, че мъжете и жените, които се срещат на мост над бърза вода, са много по-привлечени един от друг, отколкото двойки, разхождащи се на първа среща, примерно в парка. Все пак недейте да организирате пътешествие със скоростно влакче. По-добре е да похапнете нещо, което не е много пикантно и няма да ви докара странни изражения на лицето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай