22-ри контрапротест пред НДК

22-ри контрапротест пред НДК | StandartNews.com

София. Привържениците на кабинета „Орешарски" са на контрапротест пред НДК за 22-ри ден. Те продължават да събират подписи в подкрепа на Пламен Орешарски и такива за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев.

За пореден ден протестиращите, сред които има доста възрастни хора, напомниха за мерките, които е направил кабинетът за един месец. Много от тях казват, че са доволни от промените и предполагат, че те биха били по-големи и удовлетворяващи хората, ако всички дадат шанс за работа на правителството на Пламен Орешарски.

Жена от контрапротеста обяви, че ако семейство Сугареви не спре гладната стачка, тя ще започне да гладува в подкрепа на Пламен Орешарски. "Тук съм дошъл, защото не искам да слушам как един държавен глава ще говори против друг държавен глава всеки ден по телевизията. Защото нито Жельо Желев се е появявал всеки ден по телевизията, нито Първанов, нито Стоянов - само нашия", коментира протестиращ пред БНТ.

Участници от февруарските протести в столицата обявиха на специална пресконференция, че подкрепят контрапротеста в София и кабинета "Орешарски". Тя обясниха, че правителството е предприело спешни мерки, които са необходими за хората.

И тази вечер от импровизираната трибуна край пилоните на НДК говори рапъра Мишо Шамара. Той отново обяви, че ако бъде свален Орешарски, на негово място ще дойде Бойко Борисов. "Не може да очакваш чудеса, това е много малко време да управляваш държава", коментира Мишо Шамара за работата на кабинета „Орешарски". По думите му, ако Бойко Борисов влезе в затвора, „хората ще повярват, че всеки трябва да внимава".

"Стандарт нюз" напомня, че вчера Мишо Шамара официално се присъедини към контрапротеста в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай