20 неща, които не знаете за Ицо Хазарта

20 неща, които не знаете за Ицо Хазарта | StandartNews.com

Ицо Хазарта от "Ъпсурт" тръгна по най-естествения път за всеки рапър - странична от групата соло кариера. Днес е премиерата на новото му парче, което ще се казва "Хип-Хоп". Пилотното самостоятелно видео на Хазарта е режисирано от близкия до "Ъпсурт" популярен български режисьор Валери Милев. А Ицо многократно е доказал, че умее най-готиното: да събере всичко наоколо в няколко рими и да ги превърне в тотален хит. Ето кои са най-важните факти и цифри от живота на рапъра.

Пълното му име е Христо Христов Петров.

Има сестра, която се казва Наталия и е с осем години по-голяма от него.

Ицо завършва 76-о училище "Любчо Баръмов" в София, а след него и Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ".

Кандидатства в Нов български университет и е приет в специалността публична администрация, но след 2 години прекъсва обучението си в НБУ заради музиката.

Създава "Ъпсурт" в началото на 1996 година заедно с Бат Венци, Буч и Ицо Панчев (Шлеви Долния). Всичките са приятели от детска възраст.

С основния си съперник през 90-те - Мишо Шамара, "Ъпсурт" разменят куп обидни реплики, въплътени в серия от парчета - най-известното е "Бай Х*й". "Шамара и още много други видяха в рапа ланците и парите. Но хип-хопът са песните. Да си създадеш сам една рима и едно звучене, това е шибаният рап", казва Ицо.

Започва да пише рап текстове на 16 години.

Първият издаден албум на рапърите, "Боздуган", излиза на бял свят през 1999 година. Печелят бърза популярност заради хита "Нонстоп".

През 2001-ва Шлеви напуска бандата малко преди музикантите да постигнат сериозен комерсиален успех.

Баща му се занимава с бизнес и фалира по времето на Костов. Налага се семейството да продаде апартамента си на "Позитано" и да се премести в "Надежда". Въпреки това Хазарта твърди, че това е най-успешният ни политик.

Има дъщеря от бившата си съпруга Диана, която емигрира в Англия през 2006-а. Попечителството на малката Аделина е отсъдено в негова полза.

Живее с балерината Жени, от която има още една дъщеря - Лора.

Кара "Мерцедес".

По време на избори политическа партия предлага 100 хил. лева на бандата за 10 концерта в София, но Хазарта отказва.

Прекарва цялата 2004-а в Кърджали с жена си Диана. Тогава двамата имат страничен бизнес - пицария. Той обаче продава пицарията заради искания за прекалено висок наем.

Големият успех идва с албума "QUATTRO". От него продават 10 хиляди диска. "Печалбата беше около 20 хиляди лева, като това беше някакъв рекорд за времето. Бяхме ние, Азис и Ивана с най-големи продажби".

Най-трудният му период е около 2000 година. "Тогава трябваше да избирам между хляб и цигари", спомня си Ицо.

Любимите му градове са Мюнхен и Солун.

Получава черен печат за Македония на път за участие там лятото миналата година. Хазарта и три танцьорки от балет "Нова" пътували с личния си автомобил към участие на групата в град Виница. "Не исках да му дам подкуп, затова", разказва после рапърът.

Най-голямото предизвикателство за него е да продължи да върши работата си със същото удоволствие както преди 15 години.

"Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии."

"Ние сме в един мръсен кенеф и вместо да си изчистим кенефа, си мерим парфюмите"

"Като чуя думата "бунтар", изпитвам страхова невроза. Представям си човек, който тръгва по улицата с пушка двуцевка. Или пък някой на 18 години, който за пръв път са го пуснали сам навън, а той започва по микрофон да псува всичко наоколо."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай