13 в битката за шеф на БНР

13 в битката за шеф на БНР | StandartNews.com

13 влязоха в битка за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Сред тях са основателят на първото частно радио "FM " Петър Пунчев и журналистът Петър Волгин. Документи за участие е подал и настоящият шеф на радио "София" към БНР Митко Димитров. В състезанието влизат и бившият директор на програма към радиото Георги Василски, както и ексгенералният директор Валерий Тодоров.

Шефът на спортния отдел в БНР Светослав Костов също ще премери сили в процедурата за избор. За първия стол в радиото ще се борят и Христин Стрижлев от Управителния съвет на БНР, бившият директор на програма "Хоризонт" Васил Чобанов и ексшефът на радиото Александър Велев. Сред кандидатите са и Росланна Белчева и Жени Гаджалова, които са се пробвали и в предишни избори. Бившият програмен директор Иво Тодоров и настоящият изпълнителен директор на БНР Михаела Божидарова също ще се впуснат в битката. Техническата комисия по обработването на подадените документи започва своята работа в понеделник. Неин председател е членът на СЕМ Иво Атанасов.

Допуснатите до конкурса ще бъдат оповестени до 10 май, а след това започват разговорите с кандидатите. Новият шеф на БНР ще бъде избран от СЕМ с явно гласуване. При повече от трима допуснати кандидати регулаторът ще проведе гласуване на два етапа - първо всеки член на съвета ще посочи трима претенденти, а следващото гласуване ще е измежду тримата, събрали най-много гласове. За избран ще се счита кандидатът, получил гласовете на най-малко трима от петимата членове на СЕМ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай