Звезди отказаха маските на Аскеерите № 30

82-годишната Мими Николова пя „Замълчи, замълчи” под диригентството на Максим Ешкенази

Звезди отказаха маските на Аскеерите № 30 | StandartNews.com

На юбилейното издание № 30 на Аскеерите половината от знаменитостите в Театъра на армията отказаха да празнуват с маски върху лицата си. По традиция водещ на церемонията беше Веселин Ранков, който преди броени дни беше сред звездите, поставили триумфалната удивителна на „Откраднат живот”. Сега шофьорът Васко от докторската сега в началото се появи в костюм от късното Средновековие, а край него с перука като на Мария Антоанета и в мускетарски ботуши, подчертаваши перфектните й бедра, дефилираше Ивелин Костова от „Съни бийч”.   

При дамите с главна роля първа е Анастасия Лютова, която напоследък всеки понеделник е силно драматична като Надежда в сериала „Белези”. При мъжете номер едно между равни стана Христо Мутафчиев – в конкуренция с Малин Кръстев и Свежен Младенов. Шефът на Съюза на артистите се обърна към публиката с нахъсващите думи: „Честит празник на всички, които общуват на български език в целия свят”. При режисьорите класацията яхна Стоян Радев, който беше в състезание с Явор Гърдев и Ивайло Христов. „Буквите са важни по единствена причина – важно е какво изписваме с тях”, беше категоричен Радев.     

Статуетката за поддържаща женска партия отиде при Светлана Янчева, но я прибра Малин Кръстев. В същата категория при мъжете победи Йордан Ръсин. При композиторите отличникът е Теодосий Спасов, при художниците Свила Величкова и Ванина Цандева.

Мария Бакалова пък обяви от видео, че при изгряващите артисти най-отгоре е Витория Николова – бивша муза на Бойко Кръстанов, вече позната на широката публика от „Белези” и „Съни бийч”.

Най-добър спектакъл е „Боклук” на Елена Телбис и Ивайло Христов в „199”. Актрисата спечели и Аскеера за драматургия. 

Максим Ешкенази дирижира на живо оркестъра, а самата Мими Николова изпя „Замълчи, замълчи” от култовия филм „Любимец 13”. Веско Екшенази пък излезе с цигулката, за да получи овациите си.  

От тримата наградени с почетните Аскеери за цялостно творчество на сцената в Армията излезе само Стефан Мавродиев, а неговите събратя по статуетки Стефан Цанев и Красимир Спасов поздравиха гилдията онлайн. 

Сред публиката за първи път като министър на културата беше и Велислав Минеков. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай