Вторник,

Зуека със смайващи думи за българина

От: Агенция Стандарт -
7531
Зуека със смайващи думи за българина
A
A
A

По повод рождения си ден Васил Василев - Зуека даде интервю за в. „Минаха години“, в  което твърди, че няма намерение да се връща в България.

"Да не съм луд",  отсича актьорът.

За българите актьорът-художник казва: "Българинът е балканец, на Балканите имаме особен манталитет. Съществува завист, която по време на робството ни е крепяла - завистта е голям порок, но тогава ни е помагала да оцелеем. В днешно време върши много бели, но за да се отървем от нея, трябва да минат много години да се сменят няколко поколения. Човек сам пречи на себе си, който иска ще постигне желаното, ще намери начин да го направи. Толкова хора успяха, защо да не успеят и другите?! Ако не са учили достатъчно, да започнат да учат. По-хубаво от това няма. Управниците са по-малко виновни от нас, понеже не изискваме от тях колкото и както трябва. Ясно е, че всички, които влизат в политиката, отиват заради парите, а не заради черните ми очи".

Освен че рисува, Зуека иска да се концентрира върху телевизионните формати, защото смята, че там работата е много.

"Имам няколко покани за участия в театрални постановки, но засега отказвам. Нямам нужда от тях. Дълги години работихме с Нина Димитрова в театър „Кредо“ по много особен начин. Ако отида сега при един режисьор, той ще ме изгони още на 10-ия ден и с пълно право - ще се бъркам в работата му. Ще имам собствено мнение за всеки епизод, за всяка сцена. Свикнал съм да работя точно така. Аз и Нина бяхме и режисьори, и сценографи, и актьори, и драматурзи - абсолютно всичко. Не би трябвало да ангажирам хора със себе си, след което да ги излъжа", категоричен е Васил Василев.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com