Защо Юксел Кадриев 4 месеца бил на легло

60 дни от тях бил парализиран

Защо Юксел Кадриев 4 месеца бил на легло | StandartNews.com

Юксел Кадриев рядко говори публично за себе си, но когато реши да го направи, е максимално откровен. "Всеки човек има различни етапи в живота си. Движим се. Не съм същият, какъвто съм бил преди 5, 10 или 20 години. Друг човек съм, както и всеки нормален човек, който обича живота. Ако оставаш същият след всеки един ден, значи си пропуснал годините. Хората, които идват в живота ни, се появяват с някаква причина. Обикновено е, за да ни научат на нещо, да ни покажат нещо. Всичко е уроци. Няма значение дали след това ще остане голяма болка или добро чувство. Важно е да имаш сетива. Ако не си научиш уроците, дълго време ще се луташ", разказва Кадриев пред "Cultinterview".

"Трябва да сме благодарни на Бог, че се събуждаме здрави и че въобще започваме деня си. Също така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нещо, което осмисля деня ти. Преди години след операция проф. Каракостов спаси живота ми. Четири месеца бях на легло, а два от тях - в болница. Бях в безизходица. В буквалния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и си говорихме по час-два. Тези разговори осмисляха деня ми. Важно е да намираш изхода. Няма значение дали си паднал седем пъти. Важното е да си станал осем", казва още Юксел.

Драмата се случва през 2012 г. Тогава журналистът е опериран спешно от дискова херния във Военно-медицинска академия. В рамките на месец го отварят три пъти. По време на двата месеца в болницата Юксел е парализиран. До интервенцията се стига, след като пет години по-рано получава тежка травма от претоварване с фитнес уреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай