Вторник,

Започна инициативата "България за Япония"

От: Администратор -
1781
Започна инициативата "България за Япония"
A
A
A

София. Инициатива "България за Япония" стартира в Националния етнографски музей в столицата от днес. Тя ще продължи до 7 февруари и ще се състои от официална церемония и изложба по повод 55 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония.

Събитието е съвместен проект на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей и специалност „Японистика" към СУ „Св. Климент Охридски" под патронажа на посолството на Япония в България. Партньори на инициативата са „ДЖАЙКА" и „Дружеството за приятелство България Япония".

Юбилейната изложба ще представи на българската публика както елементи на японската традиционна култура, така и инициативи и проекти на студентите от специалност „Японистика", които работят за междукултурния диалог между двете страни. Това съобщава сайтът на Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей - БАН. Инициативността и творчеството на младите японисти ще бъдaт едни от основните акценти на събитието в музея.

Две нови печатни издания ще бъдат представени на изложбата. Това са сборникът с доклади от юбилейна конференция на специалност „Японистика" и студентското списание „Кръг", което е първото по рода си в България и показва елементи от японската култура.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички