Неделя,

Закриват делото за изнасилване срещу Люк Бесон

От: Агенция Стандарт -
298
Закриват делото за изнасилване срещу Люк Бесон
A
A
A

Френските следователи са готови да закрият делото за изнасилване, по което е заподозрян известният кинорежисьор Люк Бесон, съобщава в. "Депеш", цитиран от БТА.

По сведения на изданието в края на февруари съдията е уведомил обвинението и защитата за намерението да бъде прекратено по-нататъшното разследване на случая. На страните е било предложено да изкажат мнението си по въпроса.

Адвокатът на актрисата, обвинила в изнасилване 62-годишния Бесон, заяви, че е "повече от учуден" от намерението на следователката, която досега не била разпитала неговата подзащитна, нито пък е провела очна ставка. Понастоящем адвокатът предприема действия в тази насока, за да бъдат проведени споменатите процедури.

През месец май 2018 година стана известно, че 28-годишната актриса Санд ван Рой се е обърнала с жалба срещу Бесон в един от парижките комисариати. Тя го обвини в изнасилване. По нейните думи инцидентът е станал по време на срещата ѝ с режисьора в хотел "Бристол", който е разположен в близост до Елисейския дворец. Според показанията на актрисата режисьорът ѝ бил сипал наркотик в чая и след като изгубила съзнание, била изнасилена. Но взетият тогава токсикологичен анализ от жената се оказал отрицателен.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Люк Бесон Дело