Захари Бахаров става Стамболов в нов филм

Светослав Овчаров снима историческата драма "Залог"

Захари Бахаров влезе в кожата на Стефан Стамболов за най-новия исторически филм на режисьора Светослав Овчаров - "Залог". Лентата е посветена на неуспелия преврат срещу княз Фердинанд. Бахаров старши първо е трябвало да играе Коста Паница, но след това се е разменил с Асен Блатечки. Така екранният Атанас Буров ("Останалото е пепел") е поел образа на майора, създал модерната българска армия, а Бахаров - на революционера, станал министър председател на България през 1887-а. Снимките започнаха при минусови температури, което обаче въобще не успя да стресира звездите на родното кино.

Светослав Овчаров е експерт по основните теми в този отрязък от националната история. Преди години той направи и супер успешния документален филм за Коста Паница, а сега със "Залог" продължава да разнищва причните и събитията, довели до разстрела на един от най-големите герои на революционното и освободително движение у нас в края на турското робство и началото на третото българско царство.

Стефан Стамболов е третият значим исторически кино образ в кариерата на Захари Бахаров. Във "Възвишение" на Виктор Божинов по едноименния роман на Милен Русков актьорът е Иван Драсов - революционер и народен представител в Първото велико народно събрание, а в "Геният" на National Geographic за Айнщайн пък беше руски генерал.

В социалните мрежи Захари Бахаров сподели първи кадър от снимачната площадка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай