Юрая Хийп на посещение във Велико Търново

''Страстта ни към музиката си е същата, както едно време".

Юрая Хийп на посещение във Велико Търново | StandartNews.com

Велико Търново. "Не изпитваме умора и нямаме намерение да слизаме от сцената". Това споделиха музикантите от световноизвестната група ''Юрая Хийп'' при посещението си във Велико Търново.

Те заявиха, че това е нещото, заради което живеят.

''Страстта ни към музиката си е същата, както едно време. Ние го правим заради публиката, заради начина, по който те реагират. В момента, в който видим тълпата, адреналинът се вдига и нещата се получават", посочи китаристът на групата Мик Бокс.

''Когато за първи път изпълних ''July morning'' на Камен бряг беше 5.30 часа сутринта. Когато разбрах, че трябва да изпълня песента в 5.30 часа сутринта, попитах жена ми: ''Би ли ми казала защо трябва да го правя това нещо?'', но в момента в който видях тези хора, които ме очакваха в 5.30 часа сутринта, спрях да си задавам този въпроса. Това имаме предвид като ви казваме, че независимо колко си изморен и изтощен, в момента в който видиш хората разбираш защо си там и защо трябва да го направиш", заяви Джон Лоутън.

За любима песен на ''Юрая Хийп'' той посочи ''The dance'', а Бърни Шоу - ''What kind of God''. А на въпроса кой е най-добрият албум на групата всички единодушно отговориха, че това трябва да решат феновете. Двамата вокалисти разкриха, че тайната на гласовете им се крие в добрата дисциплина. Те сравниха пеенето с кроса.

''Ако ходите да тичате в продължение на 10 дена краката ти свикват, но ако след това спрете да тичате за един месец и отново започнете пак, краката ви отново ще ви болят. Същото е и с гласа. Колкото повече пееш толкова е по-добре за гласните струни.От вокална гледна точка всеки един певец е като маратонец, който обаче бяга по един маратон всяка нощ, а не по три маратона на година", заявиха вокалистите.

Рокдинозаврите заявиха, че нямат претенции по отношение на храната в България, тъй като често сами си приготвят яденето. Джон Лоутън обаче посъветва колегите си да опитат шопска салата и ракия.

Джон Лоутън и Бърни Шоу от "Юрая Хийп" взривиха публиката във Велико Търново, дошла да куфее с тях под Асеневците. Рок динозаврите пристигнаха заради "Мото рок феста", организиран от мотоклуб "Олд бастардс" като част от кампанията на старопрестолния град за културна столица на Европа 2019. Джон каза пред журналисти, че между него и Бърни никога не е имало личностни проблеми. "Винаги сме поддържали приятелски чувства. Между нас има истинска химия и понякога се чудим кой е изпял някое парче", коментира Лоутън, напуснал "Юрая Хийп" през 1979-а. Британците са свирили на мотосъбори из целия свят. Бърни Шоу дори е карал "Харли Дейвидсън" и бил спец по всички модели на култовите мотори. Рев на стотици "чопъри" гърми из старата столица. Вчера те направиха почетна обиколка на града и се отдадоха на бира, рок и атракции.

Иван ИВАНОВ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай