Юлиан Костов е в ролята на римлянина Луций

Юлиан Костов е в ролята на римлянина Луций | StandartNews.com

След близо 60 години "Бен-Хур", един от най-великите филми на всички времена, се завръща по кината с нов прочит и на 3D. Режисьор на християнската притча по литературната класика на Лу Уолъс от 1880 година е работещият в Холивуд казахстанец Тимур Бекмамбетов. Последната киноадаптация от 1959-а е на Уилям Уайлдър. Суперпродукцията на времето печели 11 награди "Оскар" от общо 12 номинации.

Сюжетът се фокусира върху дългогодишното приятелство между еврейския принц Юда Бен-хур и военния командир Месала, негов осиновен брат. С течение на времето напрежението между двамата мъже се увеличава и Месала предава приятеля си, като това предателство го превръща в роб. Той е лишен от титли и разделен от семейството и любимата си - в ролята Назанин Бониади. След години плуване по море Юда се завръща в родината си, за да търси отмъщение, но намира изкупление. Историята проследява не само опитите на Юда да отмъсти на враговете си, но и ще представи неговите многобройни срещи с Исус Христос. Самият Божий син също ще бъде важен персонаж във филма.

В новата адаптация Бен-Хур е изигран от Джак Хюстън, а Месала - от Тоби Кебъл. В лентата в ролята на римлянина Луций участва и Юлиан Костов, който от години живее и работи в Лондон. В другите главни роли ще видим Морган Фрийман, Родриго Санторо, Айелет Зурер, София Блек дСЕлия. Мястото на снимки отново е Италия - страната, в която е заснета и продукцията от 1959-а. "Не става дума за адаптация на известния роман, а по-скоро за страхотна съвременна история. Ние не правим римейк на "Бен-Хур" от 1959-а. Филмът е вдъхновение за всички и е класика, но ние се придържаме в тази версия към романа на Лу Уолъс и темите от оригиналната книга. Разказваме различна история, в която прошката между двамата главни герои надделява над отмъщението", казва продуцентът на лентата Шон Даниелс.


"Бен-Хур" ****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай