Юлиан Вергов с премиера във Франция

„Отдел Издирване“ ще бъде представен на престижния филмов фестивал „SERIES MANIA” в Лил

Юлиан Вергов с премиера във Франция | StandartNews.com

След премиерата на криминалния сериал „Отдел Издирване“ в България, поредицата ще бъде представена и на престижния филмов фестивал „SERIES MANIA” в Лил, Франция, след като бе включена в селекцията „Forum Exclusives“. Българският сериал е една от избраните 21 първокласни световни продукции от 19 държави и ще бъде показан по време на фестивала между 30 август и 1 септември, предава Нова. В допълнение, всички акредитирани членове на индустрията и международни купувачи ще могат да го видят и в онлайн платформата на „SERIES MANIA” от 30 август до 18 септември.

Интересен, заплетен и многопластов, сюжетът на сериала се завърта около мистериозно убийство довело до трагедия с драматични последици в живота на инспектор Камен Петков и бившата му вече съпруга – старши комисар Ралица Петкова. „Отдел Издирване“ проследява и необичайни криминални случаи, засягайки значими общочовешки теми като безусловната родителска обич, възмездието, жестокостта, отмъщението и прошката. Образите на героите са магнетични, ярки и двусмислени, предизвикващи противоречиви емоции и у зрителите.

Зад продукцията стоят опитен екип от професионалисти и впечатляващ каст, включващ едни от най-талантливите и успешни български актьори с редица роли в киното и театъра: Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Елена Телбис, Пламен Димов, Иван Бърнев, Весела Бабинова, Койна Русева и др. Към тях се присъединява и хърватската звезда Ива Михалич. Сериалът „Отдел Издирване“ е създаден по идея на сценариста Александър Чобанов, а режисьори са добре познатите с работата си по едни от най-успешните български продукции в последните години Димитър Димитров и Виктор Божинов. Музиката към серийния филм е специално създадена от Максим Ешкенази.

SERIES MANIA LILLE / HAUTS-DE-FRANCE, базиран в Лил от 2018 г., е най-голямото събитие, посветено на телевизионни сериали в Европа. Фестивалът има за цел да насочи вниманието към качествени произведения от цял свят, за да допринесе за развитието на сериалите и да насърчи индустрията. По време на фестивала се представят изключителни световни премиери на най-големите международни сериали до  десетки хиляди зрители. В същото време, SERIES MANIA посреща 3000 френски и чуждестранни професионалисти от телевизионната индустрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай