Всички обичат Джони Деп

И на 50 е секссимвол forever

Всички обичат Джони Деп | StandartNews.com

Джони Деп е ексцентрик до мозъка на костите си. Веднъж казва в шоуто на Дейвид Летерман, че не е гледал нито един от филмите си, защото "това не било негова работа". Веднъж оставил бакшиш от 4000 долара на сервитьор в Чикаго. (Майка му също е работила като келнерка, когато е бил дете).

Деп може да си позволи почти всичко - харизмата му е толкова голяма, че чупи прозорци. Скулите му пък отдавна са направо емблема - и как не, след като баба му е чероуки! Известен е с много интересния си и изтънчен вкус за филмовите роли. Минава и за човек свръхзагадка.

Преди броени дни холивудският ас чукна петдесетака. Преломна възраст за всеки мъж, особено за секссимвол на няколко поколения. По този повод той призна някои факти за себе си пред Sun. Случвало се да се татуира сам, при това със собственото си джобно ножче. Има общо 15 вечни рисунки. Сред тях са няколко квадрата и цифрата 3, но според него дори най-обикновените на пръв поглед фигури носят дълбок смисъл. Промени обаче татуса си Winona forever на Wino forever, след като скъсали с красивата колежка.

"Кожата ми е като вестник, всяка татуировка означава нещо. Дали си я правиш сам с нож, или отиваш да ти я измайстори професионалист, това не променя значението й", споделя той.

Навръх 50-годишнината си Джони Деп беше избран още веднъж, поне за трети път, за най-сексапилния актьор. Той зае призовото място с 43 процента от гласувалите в анкетата на Cineworld британки. Те обаче го предпочитат не като Джак Спароу, а като юнак в полицейския сериал 21 Jump Street - първата роля, която го превръща в тийн идол. Но впечатление той прави в "Кошмари на Елм Стрий" през 1984 г. Няма филм с него, който да не е хит - "За какво тъгува Гилбърт Грей", "Алиса в страната на чудесата", "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт", "Едуард Ножиците", "Шоколад", "Новият Дон Жуан", "Карибски пирати", "Дони Браско". Но най-доброто предстои. Неслучайно в "Новият Дон Жуан" героят му казва: "Има само четири въпроса за стойността на живота: Какво е свято? От какво е направен духът? За какво си струва да живееш? За какво си струва да умреш?" Отговорът на четирите е: "Само за любовта".

"Единствените същества, които са се развили достатъчно, че да обичат чисто и истински, са кучетата и бебетата. "Когато станеш родител, намираш причина да живееш. Когато децата станат на годинка, това е все едно да се размотаваш с пияница. Трябва да си нащрек и да ги държиш. Те се блъскат в неща, смеят се и плачат. Уринират. Повръщат. Но човек трябва да се радва на приключението, докато е в него", не се колебае бившият мъж на Ванеса Паради. "Гледам да стоя в постоянно състояние на объркване заради израза, който се изписва на лицето ми", не крие хитростите си Деп. И напълно сериозно обяснява: "Искам Бог да ме посрещне с "уау", когато пристигна пред райските порти". Актьорът има собствен остров и едно от кътчетата там е нарекъл "Мястото на Хийт" - на починалия си боен другар Хийт Леджър. "Дали съм романтик ли? Гледал съм "Брулени хълмове" 10 пъти. Да, романтик съм", потвърждава секссимволът, въпреки че смята тази титла за "абсурд". И все пак се появява като Капитан Джак Спароу в начално училище, защото момиченце го помолило за помощ. Случвало му се е да бъде бавачка на булдога на Брад Пит и Анджелина Джоли.

"Старомоден съм. Искам да бъда старец с бирено коремче, който седи на верандата и гледа езерото. Животът е прекрасен, а и защо да не бъде?! В края на краищата аз съм пират. Утре всичко ще свърши, тогава ще трябва отново да се върна към продажбата на химикалки", анализира Джони.

Жените на астронавта

Джони Деп разписва връзка с неповторимата по хубост Шерилин Фен във времето от 1985 до 88-а година. 12 месеца по-късно той вече се среща с Унинона Райдър за цели четири лета. Идва ред и на Кейт Мос, с която също изкарва 4 години. Голямата му любов беше Ванеса Паради, от която има две деца и с която минаваха за една от най-стабилните двойки във шоубизнеса. Съвместният им живот датира от 1998 г. и изкара до миналата. След това Джони Деп се впусна в романс с Амбър Хърд. 27-годишната актриса, която не крие своята бисексуалност, и Джони, оглавяващ класацията на IMBD за най-популярен актьор на първото десетилетие на XXI век, ту са заедно, ту се твърди, че са се разделили.

Свири с Флий от "Ред хот"

С подарената от майка му китара Джони още на 12 започва да свири в гаражни банди. Година след като техните се развеждат, зарязва гимназията, за да става рок музикант. След две седмици се връща в училище, но директорът му казва да следва мечтата си. Свири с местната банда The Kids, която по-късно си сменя името на Six Gun Method, но тя се разпада преди първата звукозаписна сделка. Деп от време на време свири и в Rock City Angels и участва в написването на парчето им "Мери". На 24 декември 1983-а Джони Деп се жени за Лори Ан Алисън, сестра на басиста от неговата банда. Тя работи като гримьорка, той рекламира по телевизията химикалки. Жена му го запознава с Николас Кейдж, който го съветва да преследва актьорска кариера. Лори и Деп се развеждат след 2 години. Деп свири и в парчето на Оейзис "Fade In-Out". Във филма "Шоколад" свири на кухарка. Деп е бил и в групата P, в която влизат и певицата Гили Хайнс, басистът на "Ред хот" Флий и китаристът на "Секс пистълс" Стив Джонс. Джони се появява и в клипа на Том Пети&Heartbreakers "Into the Great Wide Open".

На наградите Revolver Golden Gods Awards 2012 изпълнява много песни на Мерилин Менсън. Снима и във видеото "My Valentine"на Пол Маккартни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай