Возят безплатно на събор за Илинден

Краси Радков ще разсмива хората, Деси Слава ще им пее

Возят безплатно на събор за Илинден | StandartNews.com

Благоевград. Община Гоце Делчев организира традиционен събор в местността Попови ливади по повод 110-годишнината от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Съборът ще се проведе на 3 август, събота. Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Неврокопският митрополит Натанаил.

Тържествено слово ще произнесе академик Георги Марков – директор на Института по история към БАН. След това ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към жертвите на въстанието.

В 11.30 часа ще започне празничният концерт. В него ще участват фолклорен ансамбъл „Ефрем Каранов" от македонския град Кратово, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев, оркестър от града с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов и Мария Христова.

Специално участие в програмата ще вземат певицата Деси Слава и актьорът от „Шоуто на Слави" Краси Радков. Осигурен е организиран транспорт до местността Попови ливади. Автобусите ще тръгнат от площад „Гоце Делчев" от 8.00 часа и ще се върнат обратно след 16.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай