Великобритания недоволна: "Короната" е измислица

Министърът на културата не одобрява сюжета на хитовия сериал

Великобритания недоволна: "Короната" е измислица | StandartNews.com

Министърът на културата на Великобритания заяви, че създателите на хитовия сериал на Нетфликс "Короната", посветен на кралското семейство, трябва изрично да подчертаят, че шоуто е измислица. "Опасявам се, че цяло поколение зрители, които не са преживели тези събития, може да объркат фантастиката с фактите", заяви Оливър Даудън. Той каза пред вестник "Daily Mail", че възнамерява да пише на Нетфликс официално писмо, за да изрази своите притеснения. Засега продуцентската компания отказа коментар.

Четвъртият сезон от драмата, в която Оливия Колман е в ролята на Елизабет II, привлича критики от някои страни заради изобразяването на събития от живота на кралското семейство, по-специално разпадането на брака на принца и принцесата на Уелс. Граф Спенсър, брат на покойната Даяна, по-рано каза пред Лорейн Кели от ITV, че се притеснява, че някои зрители ще приемат сюжета "като евангелие". "Мисля, че би помогнало на "Короната", ако в началото на всеки епизод има надпис: "Това не е вярно, но се основава на някои реални събития", коментира той.

Създателят на сериала Питър Морган защити измислената история на събитията от реалния живот, описвайки сценария като "постоянна смесица" между изследванията и драмата. Той определи шоуто като "акт на творческо въображение". Актьорът Джош О’Конър, който играе принц Чарлз в настоящия сезон, каза пред BBC Breakfast: "Това, което Питър прави толкова блестящо, е, че взема историческите факти и след това рисува между тях".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай