Владо Пенев играе в Благоевград

Владо Пенев играе в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Инспектор Попов от българския сериал „Под прикритие" ще се качи утре в 19.00 часа на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров" в Благоевград. Талантливият актьор Владимир Пенев ще изпълни главната роля в „Скъперникът". Постановката е включена в програмата на фестивала за млад театър „ТАРА-РА-БУМБИЯ". Спектакълът е дело на столичния Малък градски театър „Зад канала", режисьор е Лилия Абаджиева. На сцената ще излязат още Албена Михова, Антоний Аргиров, Евгени Будинов, Александър Кадиев, Луиза Григорова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Весела Бабинова и Любомир Ковачев.

За първи път в града пиеса ще се играе в апартамент. Става дума за „Смъртта на момичето" от Ариел Дорфман, която ще бъде поставена утре в жилище на кооперация срещу сградата на община Благоевград. Режисьр на спектакъла е Мари Росен, а в ролите ще видим Маринела Ангелова, Ивайло Спасимиров и Христо Терзиев. Поради големия интерес театралната постановка ще се играе два пъти - от 19.00 и 21.00 часа.

Третото заглавие в утрешния фестивален афиш на Благоевград е „Робин". Пиесата ще бъде представена от столичното сдружение „Антракт" и театър „Възраждане". Тя ще се изиграе на камерната сцена на драматичния театър от 21.30 часа. Автор на спектакъла е Анна Топалджикова, а режисьор Тея Сугарева. Участват Леонид Йовчев, Христо Ушев, Слав Бойчев, Мартин Смочевски, Деница Даринова и Яна Бобева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай