Владо Карамазов: Любовта ме плаши

Аз съм този, който винаги напуска пръв, признава актьорът

Владо Карамазов: Любовта ме плаши | StandartNews.com

Владимир Карамазов, който напоследък получава български и международни награди за авторските си снимки, призна, че сърцето му все още е свободно. „Любовта се случва или не се случва. Може би тя е следващото, което ще ми се случи. Но много ме плаши, направо може да ме закопае. Пълна лудница. Нещата с нея наоколо не са много окей – няма толкова хубави примери. Мразя да съм зависим и под влияние - това е любовта. Може би все още искам да съм свободен – без да питам, да се кача на колата и да тръгна нанякъде, без да се съобразявам с някого. Може би е егоизъм“, разкри актьорът пред Мон Дьо по Нова. После призна, че фотографията сякаш му е пратена от някого, за да преживее най-тежката си година, 2020-та, а сега си дава сметка, че положителното в нея е повече от отрицателно.

„Много ми е важно да мина над посредствеността. И тъкмо тази моя упоритост дразни околните. Тя ме скара с много хора, с които съм бил близък. Отдавах го на това, че те са лошите, че не оценяват направеното от мен – то стоеше между нас със Захари и Юлиан в прослуватата ни тройка. Ако аз направя нещо, което не ми е окей и някой го види, за мен е голям проблем. Стоях малко като шефчето, което все е недоволно от нещо, все киселее. А понеже те са малко по-лежерни, разминаванията ни тръгнаха оттам. Може би и заради това се разделихме. Аз съм този, който винаги прекратява отношенията, бая хора съм напуснал. Но така е било писано. Но пък после на всеки от нас тримата се случиха хубави неща. Така е трябвало да стане, това е животът“, върна лентата Карамазов към разпадането на арт компанията „Трите мечки“, в която бяха заедно с Бахаров и Вергов.    

Карамазов не крие, че покрай коронакризата е станал пълен хипохондрик. Два дни е бил в пълна истерия, в тотален страх, постоянно си мислил, че ще спре да диша. „Да му се не знае - продължавам да се страхувам от болестите, а толкова много искам да живея“, искрен е той.  

Карамазов разкри още нюанси от житейската си философия. „Никога не съм скучал. Никога не съм бил самотен. А който се мисли за голямата работа в България, много греши. Да, постигнал съм хубави неща, но не съм по-различен от другите. Може би само в моя хъс да преследвам съвършенството. Но това с егото е ужас. Ако се справиш с него на 50 процента, ставаш много по-добър човек. Ето, сега се опитвам да не бъда толкова краен в отношенията си с хората.  Но спрях да бъда лицемер, въпреки че това ми докара много проблеми. Все пак трябва да бъда по-тактичен. Може би съм малко невъзпитан. Нагрубих по-възрастни от мен хора и сега ще се извинявам“, изповяда се още Карамазов. И посочи Иво Димчев сред сродните си души – бил му голям вдъхновител, защото също като него гонел целите си до дупка, независимо дали го харесват или не.      

Освен любовта, Карамазов се надява през 2021-ва да открие и Бога. „Моето семейство е вярващо. А аз не съм. Или го усещаш, или не. Но от една година насам започнах да оставам в църквите по два часа. Дори поисках да си купя икона. Нищо чудно моят бог да се окаже богът на всички останали. Не че ще стана фанатик, но ще се центрирам. Много ми е добре в „Александър Невски“.  Още не знам как да се моля на Господ. Дори не знам да говоря с него“.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай