Владимир Димитров - Майстора събра стотици на изложба

Интересът сред любителите и ценителите на изобразителното изкуство беше огромен

Владимир Димитров - Майстора събра стотици на изложба | StandartNews.com

Юбилейната изложба, открита за 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров - Майстора на 1 февруари в галерията в Кюстендил, ще може да се посети до 10 октомври. Експозицията до днес е разгледана от около 18 хиляди посетители.

В изложбата са показани около 300 творби на Майстора, 15-на от които са експонирани за първи път.

Интересът сред любителите и ценителите на изобразителното изкуство беше огромен, в някои дни имаше и опашки пред входа на галерията, а в четвъртък се влизаше свободно.

Уредникът Бойка Велинова: "Никога няма да забравя онази красива гледка, когато опашката се извиваше чак до шадравана, до фонтаните, и хората чинно чакаха да влязат, за да усетят Майстора, да се потопят в неговото творчество, да се докоснат до онова, което не познават, защото интересът беше огромен. Хората са във възторг. Много от тях се върнаха повторно, даже трети път. Водеха нови свои приятели, нови гости, така че се надявам последния ден - 10 октомври, да бъде последният шанс за онези, които все още не са успели да я видят".

Изложбата се снема заради откриващата се на 15 октомври в част от залите на галерията зонална изложба "Струма"  с участието на художници от Кюстендил, Перник и Благоевград.

В края на годината ще бъде възстановена и постоянната експозиция с най-известните платна на Майстора:

"Ще оставим и зали, в които ще бъде представен Майстора - затова, защото хората идват тук първо за Майстора и след това за всичко останало, така че - заповядайте!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай