Виктория закри музикалния лагер на Евровизия

Младата певица започва да се подготвя за конкурса догодина

Виктория закри музикалния лагер на Евровизия | StandartNews.com

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 Виктория беше домакин на музикалния лагер за Евровизия “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“. Творческото събитие се проведе в Бургас и Приморско от 16 до 26 август. Това е първата стъпка на талантливата певица и екипа ѝ в търсенето на песента, с която тя ще представи България на конкурса в Ротердам през май 2021 година. Събитието на Българското Черноморие събра 25 артисти, музикални продуценти, композитори и текстописци от цяла Европа, които работиха в продължение на 10 дни по създаването на потенциални песни за предстоящото издание на конкурса.

Виктория споделя за събитието: „На „Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“ имах възможност да работя с много различни артисти и композитори. Имаше талантливи и цветни хора от Австрия, Германия, Швеция, Швейцария, Великобритания, Монако и заедно създадохме много красива музика. Мисля, че засега аз имам два фаворита от песните, които написахме и те вероятно ще влязат в селекцията за Евровизия. Много съм щастлива, че успяхме да създадем толкова силни композиции. Имам също така и една песен, която може би ще влезе в моя предстоящ албум.“

От 1 септември започва новият сезон на Евровизия. Всички песни, които са представени публично след тази дата, могат потенциално да участват в най-голямата музикална надпревара в света. Виктория продължава усилено да се готви за конкурса през май, като през следващите месеци ѝ предстои да работи с различни екипи от цял свят, с които до момента не е писала музика.

Програмата на „Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“ включваше и два концерта в Бургас и Приморско, които бяха специален подарък от артистите на музикалния лагер за жителите и гостите на двата града. Сред участниците в тях бяха Бен Долич, представителят на Германия на Евровизия 2020 и Сийзър Сампсън от Австрия, който завърши на 3-то място на Евровизия 2018.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай