Виктория се впуска в непознатото с нова песен

"Dive into Unknown" е следващото парче от дебютния албум на родната представителка на Евровизия

Виктория се впуска в непознатото с нова песен | StandartNews.com

Виктория представи следващата песен кандидат за Евровизия 2021. Това е "Dive into Unknown" - композицията, зад която стои екипът от автори на музикалния хит и фаворит за спечелване на конкурса през 2020 година "Tears Getting Sober". "Dive into Unknown" е от дебютния албум на Виктория "a little dramatic", като всяка от песните в него ще има шанс да прозвучи на сцената на Евровизия през май. Това ли ще е българската песен за най-голямата музикална надпревара в света? Предстои да разберем през март.

Автори на "Dive into Unknown" са самата Виктория Георгиева, българският продуцент Борислав Миланов от Симфоникс Интернешънъл, австрийският композитор и артист Лукас Оскар, шведската поп звезда Skott и шведският топ композитор Пийтър Сейнт Джеймс. Песента е създадена по време на Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 в Приморско и Бургас - първият международен лагер за писане на песни за Евровизия в България.

"Песента се ракзава за смелостта да поемеш риск и да тръгнеш по път, който не знаеш накъде ще те отведе. Това до голяма степен се припокрива и с моя път. През годините се потапях в непознатото, учих се и винаги гледах напред, защото знам какво искам да постигна. Написахме песента с Борислав и Лукас от Симфоникс по време на музикалния лагер за Евровизия в Приморско и Бургас, където морето беше на една ръка разстояние. Вдъхновихме се от неговата красота, спокойствие и от красивите морски звуци. Беше много зареждащо и смятам, че именно енергията на красивото българско море ни помогна да създадем тази песен", споделя певицата.

Това е вторият съвместен проект между Виктория, Лукас и Борислав, които заедно написаха българската песен за Евровизия 2020 - "Tears Getting Sober". Според букмейкърите, както и редица фенове и анализатори на конкурса, именно тя беше големия фаворит за победа на отмененото 65-о издание на конкурса в Ротердам.

Веднага след последната премиера от албума на Виктория “a little dramatic” ще стартира и специално създадена платформа. Там музикалните фенове от цял свят ще получат възможност да споделят мнението си за всяка една от песните, които могат да представят България на Евровизия 2021. Това са “Imaginary Friend”, “Dive Into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song”, “Growing Up Is Getting Old” и “Ugly Cry”, която беше публикувана през ноември. Всяко изпратено мнение ще достигне директно до Виктория и ще помогне на нея и екипа ѝ да изберат най-добрата песен, която да представи България на Евровизия 2021. Конкурсът ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България мога да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай