Виктор Божинов разказа за група "Жигули"

Мисля, че сме уцелили десетката", убеден е режисьорът за новия си филм

Виктор Божинов разказа за група "Жигули" | StandartNews.com

Група "Жигули" е на върха на славата в края на 80-те години. После главоломно се разпада. След серия неочаквани срещи и телефонни обаждания групата се събира отново 30 години след раздялата. Това накратко е сюжетът на най-новия български филм "Голата истина за група "Жигули". 

"Филмът е музикална комедия", сподели в ефира на bTV режисьорът на лентата Виктор Божинов. Според него кината имат нужда от такъв тип филм, с който зртелите да се почувстват комфортно и уютно. Очаква се продукцията да бъде пусната по кината въпреки пандемията. А точната дата ще бъде обявена през април. 

"Филмът разказва за това какво сме способни да преодолеем, за да се върнем обратно към своите мечти. В края на 80-те музиката беше част от революция, не само култура. А всъщност е важно да се създава качествена музика с текстове с истинско съдържание. Музиката има много мощ и сила да привлича хората", допълва режисьорът. 

Филмът е сниман в тежката ситуация на пандемия, но са били спазвани всички противоепидемични мерки. Повечето сцени са заснети в Бургас. 

"И не, "Голата истина за група "Жигули" няма общо с "Оркестър без име"! Всеки филм с няколко човека и музикални инструменти сигурно ще бъде сравняван с него, но няма общо", категоричен е Божинов.  

Той се надява на нова вълна на възход за българското кино: "Не е истина, че българските кинаджии са ретроградни типове, които се опитват да сложат пръст в корелото на прогреса. Дано нещата заработят този път наистина добре".

В "Голата истина за група "Жигули" присъстват и двата компонента на добрия филм - добри актьори и силен сценарий. "Мисля, че сме уцелили десетката", убеден е Божинов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай