Веселин Плачков ще бъде водещ на „Златната липа" 2015

Веселин Плачков ще бъде водещ на „Златната липа" 2015 | StandartNews.com

Изпълнителят на ролята на Дякон Левский ще дирижира официалните церемонии при откриването на международни кинофестивал и награждаването на призьорите

В духа на традицията всяка година водещи на фестивала да бъдат различни, талантливи български актьори, тази година ролята е поверена на Веселин Плачков. Изпълнителят на главната роля във филма „Дяконъ Левский" ще дирижира официалните церемонии по откриването и награждаването на призьорите на тазгодишния международен кино фестивал „Златната липа" Стара Загора.

Макар че е родом от Плевен, Веселин Плачков пази много топли чувства към Стара Загора. Синеоокият чаровник е член на основаната в Града на липите прабългарска школа ца оцеляване Бага-Тур. Тук той калява физическата си издръжливост, взема първите се майсторски уроци по конна езда и стрелба с лък, което му помага при заснемането на екшън сцените в „Дяконъ Левский". За младия актьор ролята на Апостола на свободата във филма на Максим Генчев е първа на големия екран. И ако филмът предизвика противоречиви мнения, отзивите за играта на Плачков са повече от добри. Веселин Плачков е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова и започва кариерата си в Драматично-кукления театър „Иван Радоев" в Плевен, където играе и в момента.

Водещия на тазгодишният кинофестивал „Златната рипа" ще се включи и в някои от съпътстващите събития, заедно с други именити свои колеги като Марта Вачкова, Стефания Колева, Деси Моралес, Ирмена Чичикова, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Симеон Лютаков, Димо Алексиев и много други.

Откриването на „Златната липа" 2015 е на 30 май , по традиция с мажоретно шествие по централната пешеходна зона на Стара Загора до сградата на операта. Тук по червения килим ще минат любими актьори, режисьори, сценаристи, дейци на българското и европейското кино. Входът за залата ще бъде напълно свободен за всички старозагорци и гости на града, които ще могат да видят на живо своите любимци и да изпитат емоцията около откриването на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай