Великият Васил Михайлов се връща на сцената

Актьорът с десетки роли в киното и театъра излиза на 19 април в клуб "Максим"

Великият Васил Михайлов се връща на сцената | StandartNews.com

Васил Михайлов на 6 април празнува 83 със семейството си, но на 19 април излиза в клуб "Максим", за да изиграе Абел Знорко в „Енигматични вариации“ – култовата пиеса на Ерик-Еманюел Шмит.

"Едно време исках да ставам оперен певец. На 17 вече изпълних Иван Сусанин за конкурс. Анна Томова-Синтова беше в съседната гримьорна и доста я бях изплашил. Маята в Стара Загора е за изкуство. Още помня заслужилата артистка Рене Йорданова като Чочосан - направи си харакири, а арията й продължи 20 минути. Христо Бръмбаров, учител на Гяуров, Гюзелев, Павел Герджиков и Гена, ми каза: "Млъкваш за три месеца с това голямо гърло - ще си искаш само хляб и вода - и започваме." Но вече бях снимал първия си филм - "Хроника на чувствата" на Любо Шарланджиев - при това в химкомбината в Стара Загора. Бях лош там - бая се притесних, че ще ми тръгне на отрицателни роли. Борис Дюлгеров, един от старите актьори, е сред виновниците да вляза в този занаят. Тогава бяха само четири-пет души артисти от Стара Загора, а сега са 150", разказвал е Петко Войвода пред "Стандарт".

След премиерата на легендарния сериал екипът му има 700 срещи със зрители. "Във Варна се бяха събрали 9000 пред паметника на Петко. Загубих си едната бота, а Хайтов - чибука, който ни бяха подарили. Беше страшно. Тогава бяха бламирали на изборите 8 души. В онези времена никак не беше лесно да кажеш: "Не ви искаме". Пристигнах с волга - и преживях онова, което се е случвало на "Бийтълс" - 9000 натискаха колата. Качиха ме на паметника. После всички се юрнаха към киното, счупиха и витрините. Запитах ги: "Какво искате?" А те викнаха: "Води ни-и-и...". Полковник до мен започна да ме дърпа за ръката: "Другарю Михайлов, да не направим беля?!" Викам му: "Спокойно, бе, аз съм от Военния театър". И поисках микрофон, за да говоря. Получих 2 торби с бележки, на които бяха написали въпросите си.", връщал е лентата прочутият артист.  

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай