Вече снимат "Междузвездни войни" 7

Вече снимат "Междузвездни войни" 7 | StandartNews.com

Дубай. Снимките на седмата серия от киноепопеята "Междузвездни войни" са започнали днес в Абу Даби, съобщава емиратското издание The National. По-рано бе оповестено, че снимките ще са в пустинята на Абу Даби. В предните серии пустинните пейзажи са заснети в Тунис.

Територията, на която се снима седмата серия, се охранява щателно.Там е създаден мащабен декор със старинен пазар, космически кораби и огромна кула. Също така на мястото на снимките има и 2 камиона с взривни вещества.

Това е първият епизод на сагата, който се създава от Walt Disney. Компанията придоби създателя на поредицата Лукасфилм през 2012 година. Сагата бе замислена в началото на 70-те от Джордж Лукас.

Режисьор на новите части е Джей Абрамс, известен като създател на филмите "Междузвездният път", "Мисията невъзможна 3" и сериала и сериала "Да останеш жив". Според шефа на Disney Studios Алън Хорн, седмата част на "Междузвездни войни" е планиран да бъде завършен в края на 2015-а.

Действието ще се развива 30 години след шестата серия "Завръщането на джедаите", заснет през 1983 г. В центъра на сюжета отново ще са героите от оригиналната трилогия Люк Скайуокър, принцеса Леа и Хан Соло.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай