Василена Радева с премиера в Театър Азарян

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта” е по четири истории на Петя Накова

Василена Радева с премиера в Театър Азарян | StandartNews.com

Сцена Backstage в Театър Азарян посреща премиерата на авторския спектакъл на режисьора Василена Радева „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта”. Представлението е вдъхновено от четири истории на героините в книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии”. В НДК спектакълът ще бъде показан за първи път на 8 февруари от 18, 30 часа.

Спектакълът е театрална парабола – път,  дефиниран от полета на мисълта и емоциите в стремежа да запазим себе си, когато ни боли и се страхуваме, когато в нас расте смъртта. Това са четири истории за преодоляването на тежката диагноза “рак”, хвърлени под ъгъла на любовта – най-силният пазител на живота. А  хоризонтът са нашите близки, които ни обичат, за да останем живи, за да продължим. Спектакълът е своеобразен квартет от мигове живот,  фантазия, слово и светлина, създаден в съавторство  с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева,  Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които изпълняват  свои авторски интерпретации, вдъхновени от литературните образи. Композитор е Емилиан Гацов, а художник – Анна Янакиева.

Екипът на „Паник бутон театър“ е верен на своята мисия да говори за болките на деня със средствата на театъра и с вярата, че изкуството лекува душата. Спектаклите на този екип се отличават с ярко социално послание, което оставя видима следа в сърцата на зрителите. Сред тях са „Общество за предпазване от боклучено чудовище“ и „Синята брада - брак без приказка“ в „Сфумато“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай