Сряда,

Васил Найденов: Парите не са най-голямото щастие

От: Агенция Стандарт -
252
Васил Найденов: Парите не са най-голямото щастие
A
A
A

„Човек първо трябва да обича професията си. Песента „Не всичко е пари” наистина е вярна, защото пари рано или късно се правят. Не мога да кажа, че това е най-голямото щастие. Те са необходимо зло”. Това заяви естрадната легенда Васил Найденов в ефира на „На кафе”.

„Напоследък имам досег с много майстори от различен характер. Знам, че и те имат семейства и се прехранват, но ме плаши нежеланието към това, което извършват. Те може да не знаят музикалната терминология, но имат усет. Това е като любовта – когато си откровен и си истински, интуитивно те усещат, тази музика с нещо ги докосва”, каза изпълнителят. И добави: „Важно е песента да има адрес и да има случка, а не да е изсмукана от пръстите. Хората искат да чуят думички, които ги засягат”.

Самият той споделя, че определено му върви на филмова музика. „Има поне 4-5 филма, песните от които се пеят вече доста години. Това е хубаво, защото с филмовата музика не е нужно да бъдеш модерен, ти си подчинен на драматургията”, каза още Найденов.

Певецът разказа и за песента „На случайна гара”. „Тя е към филма на Иван Ничев „Можеш ли да убиваш”. Музиката е на Стефан Димитров”, сподели легендата на българската естрада.

„Отдавна не съм се качвал на влак. И на самолет гледам да не се качвам. Пътувал съм много. Имал съм по 40-50 полета, в един момент бях като стюардеса. В Русия особено много се пътуваше. По едно време там пътувах с влак и минавах даже през забранени райони, в които нямахме право да отваряме купетата, защото имат военни тайни. Имал съм всякакви ситуации със самолет и затова не мога да кажа, че ми е любимото превозно средство”, споделя той.

По думите му в старите италиански филми, а и изобщо в световното кино много често се случват важни неща на гари – от раздяла до любов. „В това отношение са уцелили текста на песента според мен. Паднах си по него. Отначало тръгна трудно, музикалните редактори не я пускаха, но набра скорост”, казва Васил Найденов.

„С музиката е много интересно. Съдбата на песните е странна. Понякога трябват години, друг път нещата се случват от раз. Преди време записахме една песен във Варна, която беше едва ли не химна на сърдечните хирурзи. Отначало имаше бурен неуспех. Сега обаче, където и да отида, искат „Болката отляво”, допълва той.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички