Ваня Вълкова с празничен концерт за 3 март

Шоуто ще се излъчи на живо онлайн

Ваня Вълкова с празничен концерт за 3 март | StandartNews.com

Фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова подготвя празничен концерт за 3 март. Талантливата изпълнителка е решила да направи лайф концерт и да го излъчи в YouTube канала си от 19 часа българско време.

„Ние, музикантите, имаме силна нужда да пеем и да музицираме. Вярвам, че и хората, които обичат хубавата музика, също им липсва това да я слушат“, споделя Ваня.

Изборът на датата 3 март, не е случаен – националният празник на България, а какво е български празник без хубавата българска музика.

Музикантите, които ще вземат участие в концерта, са от оркестър „Лира“ от Добрич - Емил Халачев - акордеон, Калин Стоянов - гайда, Дамян Димов - кавал. Част от орк. ”Малди тракийци”, с които работят от дълги години по сватби и събори - Божидар Стрехин - кларинет , Йовко Станчев - ударни инструменти, Александър Тодоров – клавир. Не на последно място Ради Данков - бас китара и Ивелин Божанов - ритъм китара. За добрия саунд виновник е Венелин Башев.

„Вярвам,че ще успеем да доставим добро празнично настроение сред публиката!  Хубавото е, че всеки ще може да го гледа в удобно за него време, а дай Боже скоро да имаме възможност да пеем и на живо, пред публика, защото всички имаме нужда от това!“, споделя фолклорната певица. 

Ваня Вълкова е родена в Добрич. Едва на 4 годишна се изявява  на сцената с надпяване, а на 9 започва да свири на гъдулка. Завършва средно музикално училище в Котел и Академия за музикално-танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Участвала е множество конкурси за народно пеене и гъдулка. Носител е на награда „Приз” в конкурса „С песните на Вълкана Стоянова“ - 1995-а и конкурса “С песните на Иван Георгиев” -1997-а. Първа награда в гъдуларски конкурс в Гълъбово - 2000-а и други.

Записва с различни музиканти и оркестри, има записи във фонда на БНР и 3 самостоятелни албума с авторски песни. Учасва в проект „Гласове от Изтока“ с група „Арифа“, с които има множество концерти в Нидерландия, Англия, Гранция и др. Записвала е и български народни песни с „Биг бенд“ в Амстердам, които се излъчват и по БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай