Валентин Велчев в униформата на Левски в нов клип

Новата му песен "От Враца до Дунава" е посветена на Апостола и Христо Ботев

Валентин Велчев в униформата на Левски в нов клип | StandartNews.com

В униформата на Апостола на свободата Васил Левски засне новия си клип "От Враца до Дунава" младият певец Валентин Велчев. Музиката и текстът на песента са дело на легендарната естрадна певица и актриса Грета Ганчева и в нея тя е описала най-характерните черти на хората от северозападния край (откъдето са родом и двамата), а един от куплетите е посветен на националните ни герои Христо Ботев и Васил Левски. Именно това е причината любимецът от Пирин Фолк да облече дрехите на Дякона, за да възпее подвига им.

"Какво е Нова година без Дунавско хоро?! Точно затова избрах да започна 2021-а с премиера на най-новата ми песен #ОтВрацаДоДунава, която е в духа на северняшките мелодии на Дико Илиев. Това е най-мащабния ми проект досега, който подготвям повече от година. Още след появата ми на Пирин Фолк 2019 започнаха да ме наричат Пирински орел заради дебютния ми сингъл "Пирински орли". Затова много исках да направя песен и за моите корени. Благодаря на естрадната ни легенда и чудесна актриса Грета Ганчева за страхотната й авторска песен, в която е описала всички най-важни черти на хората от нашия край, Северозападния! Нямах колебания в избора си за автор на аранжимента в лицето на композитора Пламен Велинов, който също е наше момче - може би не знаете, че той е родом от Чипровци. Благодаря ти, маестро, за сърцето, което вложи за този невероятен резултат! Благодаря на Духовия оркестър на Враца с диригент Бойчо Димов и на Представителния танцов състав "Хемус" при Община Враца с ръководител Геновева Спасова за участието във видеоклипа, дело на оператора Георги Шопов и режисьора Лео Богдановски, както и на моята приятелка Люси Петрова за помощта при организацията на терен! Благодаря на гардероба на БНТ за предоставената униформа на Апостола на свободата Васил Левски - особено вълнуващо и гордост е усещането да я облека, за да възпея най-светлите герои в нашата история! Такава светла година - здрава и успешна, ви желая от сърце и обещавам да превръщам всеки делник в празник с нови още по-хубави авторски песни и видеоклипове!", споделя Велчев.

Песента вече е налична във всички музикални платформи като Spotify и iTunes, а отзивите във фейсбук страницата на Валентин Велчев са повече от ласкави. "С хубаво започва Новата година! Дай Боже, с хубаво и здраве да продължи. Успех, момче! Продължавай да ни радваш!"; "Прекрасен текст, прекрасна Врачанска духова музика, чудесно изпълнение! Браво!"; "Страхотна песен! Поздравления за добрата работа"; "Истинска българска песен, хороводна, зареждаща с много обич и любов към България!"; "Невероятна песен. Поздравления!! България ще я бъде"; "Адмирации, младежо, прекрасна песен, природа и уникална гледка, бъди здрав и много успешен"; "Поздравления за прекрасния клип и вдъхновяващото изпълнение! Бъди благословен и много успехи!", пишат онлайн потребителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай