Успех, Вики! Откриха Евровизия 2021 в Ротердам

Българската представителка ще пее под номер 13 във втория полуфинал на 20 май

Успех, Вики! Откриха Евровизия 2021 в Ротердам | StandartNews.com

Фото БГНЕС

Международният песенен конкурс "Евровизия", чието тазгодишно издание е в Ротердам, бе официално открит. На церемонията в нидерландския пристанищен град снощи присъстваха делегации на 34 от 39-те страни участнички, сред които и България. Събитието бе излъчвано на живо онлайн за почитателите и журналистите, които не успяха да отидат в Нидерландия заради ограниченията във връзка с коронавируса.

По време на церемонията българската представителка в конкурса Виктория разказа, че обича да пее за личните житейски истории, тъй като това може да свърже хората с нейната музика. Българската певица и този път не изневери на себе си. Пред камерите тя се появи с удобни широки дрехи и голям шлифер на каре. Георгиева е единствената звезда, запечатана от фотографите на Европейския съюз за радио и телевизия с флага на родината си в ръка. 

Виктория Георгиева ще пее под номер 13 във втория полуфинал, който ще се проведе на 20 май. Вики, която представя България с песента Growing Up is Getting Old, ще се конкурира на полуфинала с представителите на 16 страни – Сан Марино, Естония, Гърция, Чехия, Австрия, Полша, Молдова, Исландия, Сърбия, Грузия, Албания, Португалия, Финландия, Латвия, Швейцария, Дания. Финалът е на 22 май, събота. На място ще могат да присъстват около 3500 човека, при това без да носят маска. Те обаче ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус. Самите участници ще бъдат изолирани в специален балон.

Според прогнозите Барбара Прави, често сравнявана с легендарната Едит Пиаф, може да донесе първата победа на Франция от 44 години. С най-големи шансове след нея са представителите на Италия и Малта, отбелязва Франс прес. Според прогнозите българската представителка има сериозни шансове, най-малкото за добро представяне. Някои букмейкъри я нареждат на шесто място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай