Уди Алън: Синът ми е калпав журналист

Култовият режисьор е започнал да се съмнява в качеството на работата на Ронън Фароу

Уди Алън: Синът ми е калпав журналист | StandartNews.com

Уди Алън отправи критики към отчуждения си син, разследващия журналист Ронън Фароу. Култовият режисьор е започнал да се съмнява в качеството на работата на господин Фароу и се опасява, че ще загуби доверието на читателите.

„До скоро му се възхищавах на всичко, което пише – той е добър разследващ журналист и му желая само успехи. Напоследък обаче работата му не изглежда особено етична и честна. Той винаги е усуквал истината за мен в материалите си, защото е лоялен към майка си, за което го разбирам. Но като че ли хората са започнали да осъзнават, че той всъщност подхожда по този начин към цялата си работа. Той е калпав журналист и не знам още колко ще може да запази доверието на читателите“, коментира Алън пред Telegraph.

Култовият режисьор отправи критиките към отчуждения си син, провокиран от разкрития на репортерката от New York Times Дафни Меркин. В новия си материал Меркин пише, че Фароу обича да представя истории, наподобяващи сценарии на филми с ясно разграничени герои и злодеи. Той често прескачал сложните факти и неудобните детайли, които най-вероятно биха направили работата му по-малко драматична, отколкото той я представя.

Също така се твърди, че Фароу се опитал да осуети публикацията на друг материал, посветен на Сун-И Превин – съпруга на Алън и осиновена дъщеря на майка му Мия Фароу. Ронън дори организирал агресивна кампания против пускането на материала.

„До сега никога не съм се страхувала по този начин – културното и социално влияние на Фароу и семейството му е наистина поразително“, коментира Меркин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай