Цирк "Балкански" търси двама за "Колелото на смъртта"

Цирк "Балкански" търси двама за "Колелото на смъртта" | StandartNews.com

Велико Търново. "Колелото на смъртта" в цирк "Балкански" търси смелчаци и добре тренирани младежи до 15 годишна възраст, които ще са новото попълнение за най-опасният номер от програмата на цирка. Зашеметяващото колело ще се завърти само още няколко пъти във Велико Търново, след това в Пловдив и накрая в София. След това Николай Балкански и съпругата му Велизара, които сега изпълняват номера, ще слязат от него, за да отстъпят място на нови таланти. Самият Александър Балкански обяви решението си по време на гостуването на цирка в старата столица.

"Държавата пенсионира на 68 г., а цирк "Балкански" следва световната законова форма, която е 25 г. трудов стаж и си в пенсия, без да се взема предвид възрастта", каза доайенът на цирковото изкуство у нас. Според него след 45-46 г. вече става опасно да се изпълняват тези номера, физико-функционалните качества се променят, а за да се поддържа форма са необходими невероятни репетиции.

Новите хора, които циркът ще издирва в цялата страна, трябва да са добре сложени и да са подготвени за акробатика. Те ще се обучават една или две години, после ще бъдат на стаж и когато са наистина подготвени, ще излязат на манежа.

След четиригодишно отсъствие цирк "Балкански" отново е във Велико Търново. Циркът гостува с нова програма със сензационни атракции, "Летящият мотоциклетист", уникална дресура на кучета, "Китайска трансформация", екзотичен атракцион със змии и крокодили ала "Инди Джонс" и световните рекордьори по мотоциклетизъм – осем мотористи в Глобуса на смъртта. В програмата участват артисти от десет държави. Циркът е построен на площадката до бившия Медициниски колеж, а представленията са от 26 септември до 5 октомври – всеки ден от 16,30 и от 19,30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай