Вторник,

Цензурираха Кристина Димитрова

От: Агенция Стандарт -
734
Цензурираха Кристина Димитрова
A
A
A

БНТ излъчи повторение на концерта "Вечните песни на България". Изпълнението на Кристина Димитрова обаче липсваше. Причината най-вероятно е от политечски произход, тъй като певицата е кандидат депутат на предстоящите парламентарни избори. Въпреки че песента не е проява на политическа агитация, Кристина беше изключена от концерта. 

Според изборния кодекс обаче, подобно изпълнение не е нарушение. ЦИК постановява: "Ако не агитира за себе си, няма проблем. Според Централната избирателна комисия (ЦИК) няма пречка да бъде едновременно кандидат за депутат и певец в концерт".

"Екипът на БНТ не спазва елементарна етика при нанасяне на корекции върху мой авторски продукт. Смятам, че художествената нишка е нарушена. Кристина Димитрова е една от най-обичаните български певци и моя приятелка. Не позволявам да се действа така с името й", коментира продуцентът на концерта Владислав Славов, който е и сценарист.

Освен това, името на Орлин Горанов е оставено в началните и финалните надписи, но като дуетен партньор в "Детски спомен", също е свален от излъчване. "Това показва пълната липса на професионално отношение от страна на програмните директори на БНТ и незаинтересованост. Дали те са прегледали в оркестъра няма ли кандидати за депутати, в хора, в публиката", заяви Славов, предаде Блиц. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички