Цензурираха Кристина Димитрова

Певицата беше изключена от излъченото повторение на концерта "Вечните песни на България"

Цензурираха Кристина Димитрова | StandartNews.com

БНТ излъчи повторение на концерта "Вечните песни на България". Изпълнението на Кристина Димитрова обаче липсваше. Причината най-вероятно е от политечски произход, тъй като певицата е кандидат депутат на предстоящите парламентарни избори. Въпреки че песента не е проява на политическа агитация, Кристина беше изключена от концерта. 

Според изборния кодекс обаче, подобно изпълнение не е нарушение. ЦИК постановява: "Ако не агитира за себе си, няма проблем. Според Централната избирателна комисия (ЦИК) няма пречка да бъде едновременно кандидат за депутат и певец в концерт".

"Екипът на БНТ не спазва елементарна етика при нанасяне на корекции върху мой авторски продукт. Смятам, че художествената нишка е нарушена. Кристина Димитрова е една от най-обичаните български певци и моя приятелка. Не позволявам да се действа така с името й", коментира продуцентът на концерта Владислав Славов, който е и сценарист.

Освен това, името на Орлин Горанов е оставено в началните и финалните надписи, но като дуетен партньор в "Детски спомен", също е свален от излъчване. "Това показва пълната липса на професионално отношение от страна на програмните директори на БНТ и незаинтересованост. Дали те са прегледали в оркестъра няма ли кандидати за депутати, в хора, в публиката", заяви Славов, предаде Блиц. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай