Ценители, приятели и ученици аплодираха „Съгласия”-та на Георги Янев

Ценители, приятели и ученици аплодираха „Съгласия”-та на Георги Янев | StandartNews.com

Стара Загора. Истинско пиршество на духа – така може да се определи с едно изречение премиерата на новата книга на Георги Янев – „Съгласия".

Негови ценители, приятели, ученици изпълниха докрай залата на регионалната библиотека „Захарий Княжески" в петък вечер, за да се потопят в неговия свят на литератор и човек. Всичко имаше в този вълнуващ спектакъл. И мъдри слова на двама от най-големите познавачи на литература - проф. Светлозар Игов и доц. Владимир Янев – за проникновения критик и изследовател. И метафоричните добавкина двама от най-талантливите ни днешни поети - Валери Станков и Румен Денев. И парещите „Думи" към приятелите и съмищлениците, опитомени от актрисата Диана Найденова. И родопската каба гайда и мъжкия поздрав на неговия ученик от с. Петково Атанас Милев. И филосфско-ироничните притчи на самия Георги от неговата човешка Вселена – родното Ак бунар /Бял извор/. И съвсем спонтанни поздрави на приятели от публиката за утрешния му рожден ден на Георги. Оказа се, че ден след премиерата, авторът на „Съгласия" Георги Янев става само на 64...

Да си ни жив и здрав!, пожелаха му искрено ценители и приятели, които извиха дълга опашка за автографи в края на вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай