"Троновете": Много тормозят Санса!

"Троновете": Много тормозят Санса! | StandartNews.com

Софи Търнър, която играе красивата Санса Старк в "Игра на тронове", заяви, че е уморена от тормоза, на който подлагат героинята й в известния сериал. "Вече искам да снимам комедия. И да докажа, че мога да бъда друга, не само Санса", сподели Софи пред Диана Любенова по бТВ. И разказа: "Преди сцените режисьорите идват до мен и ми казват: "Не забравяй - майка ти е мъртва, баща ти е мъртъв, брат ти е убит, а тебе те бият всяка нощ". Софи добави, че никога не си е падала по приказки за принцеси като момиче, а предпочитала да се въргаля в калта. "Моята героиня е от благородно потекло, но напоследък става все по-малко милосърдна. Това е неизбежно - мина през такъв ужас!", сподели още Търнър.

Вчера пък стана ясно, че щатският университет на Северен Илинойс в Дикалб вече предлага дисциплина, посветена на фентъзи сагата. Курсът е озаглавен "Игра на тронове", телевизионна и средновековна история".
"Сериалът представя аспекти на Средновековието по-реалистично в сравнение с редица описания на медиите, които имат претенцията, че са по-прецизни. Той привлича вниманието, защото коментира човешки състояния по начин, който изглежда реален за хората", аргументират нестандартното решение от университета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай