3 почетни Аскеера за юбилея на театралните награди

Церемонията по награждаването ще се излъчи директно на 23 май по БНТ 1

3 почетни Аскеера за юбилея на театралните награди | StandartNews.com

Тази година на 23 май, за трийсети път в Театър „Българска армия” фондация "Академия Аскеер" ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство.

Наградите „Аскеер” са най-старите и единствени по рода си театрални призове в България, които се дават “от артисти – за артисти” и всяка от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър. В България няма друга толкова дълголетна неправителствена организация, която следва неотменно през всичките 30 години ясни правила: несвързаност с държавни институции и посветеност единствено на театъра, културата и духовността.

Тази година Управителният съвет на Фондация „А‘АСКЕЕР“ реши, в чест на своя трийсети юбилей, да връчи не една, а три награди в категорията за Цялостен принос в театралното изкуство. Това са награди с дълбока почит и признателност към труда и творчеството на едни от най-достойните представители на трите основни стълба, върху които се крепи театъра – драматург, режисьор, актьор. Драматургът е този, който пише пиесата, която да бъде поставена от режисьора и чрез на актьора да достигне до негово величество зрителя.

Тази година "Академия Аскеер" удостоява с Голямата награда за Цялостен принос в театралното изкуство драматурга Стефан Цанев, режисьора Красимир Спасов, актьора Стефан Мавродиев. 

Церемонията по награждаването ще се излъчи директно на 23 май от 20:40 часа по БНТ 1 и на запис по останалите канали на БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай