Титанът от Силициевата долина

Титанът от Силициевата долина | StandartNews.com

Излезе сензационната биография на Елън Мъск, който иска да отведе човечеството на Марс

Елън Мъск несъмнено е най-вълнуващата личност в Силициевата долина и е един от най-великите предприемачи на нашето време. Той е човекът зад "PayPal", "Tesla Motors", "SpaceX", "SolarCity", "Hyperloop" и идеята за глобална комуникационна мрежа. Прагматик и фантаст, който подготвя човечеството за колонизация на Марс. Инженер, изобретател, бизнесмен и индустриалец, способен да превърне големите идеи в грандиозни проекти.

"Елън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще" ("Кръгозор") е единствената официална биография на Елън Мъск, написана със специалното съдействие на самия него, на семейството и на приятелите му. Книгата се превръща в бестселър на "Ню Йорк Таймс" и се нарежда сред най-добрите заглавия на 2015 г. според "Уолстрийт джърнал" и "Амазон".

Авторът Ашли Ванс прекарва повече от 50 часа в разговори с Мъск, прави интервюта с около 300 души и проследява пътя от нелекото детство на Елън Мъск в ЮАР до върховете на световния бизнес. Мъск е единственият предприемач с достатъчно енергия, сила и въображение, който инвестира цялото си богатство в иновации от друго измерение и революционизира три индустрии едновременно - космическата, автомобилната и енергийната. Ако успее да си купи достатъчно време, той ще предприеме най-голямото пътуване за спасение на човечеството.

Актьор се намесва в убийство

От незаконна дейност се изкарват много пари. Братята Сал, Макс и Енцо Брускети от "Кривнеш ли веднъж" ("Обсидиан") са го доказали. Печалбите растат, никъде няма и следа за нещо нередно. Но Макс внезапно осъзнава, че той самият има проблем. Тялото му започва да го предава и докторите го съветват да намали темпото. Макс решава, че е време фамилията да се оттегли от активния бизнес в Ню Йорк. И тук съдбата се намесва по странен начин. Хари Мърфи, талантлив, чаровен, но беден актьор, неволно чува какво си говорят братята - за убийство.

Писателка и журналист в общо капан

Сестрата на Линда Конрадс е убита преди 12 години. Извършителят никога не е разкрит, но Линда е успяла да го зърне за миг, докато бяга от местопрестъплението. И един ден тя го вижда отново - по телевизията. Той се казва Виктор Ленцен и вече е изтъкнат журналист, а Линда е известна писателка, която повече от десетилетие не е напускала дома си. 38-годишната жена знае, че няма доказателства, с които да отправи обвинение. И решава да примами мъжа по единствения начин, по който може - със сюжета на следващия си роман. "Капанът" на Мелани Раабе /"Ера"/ е обект на ожесточени търгове, издаден е в 20 страни, а филмовите права са закупени от холивудската компания TriStar Pictures.

Дороти отново на път

Ново издание на "Магьосникът от Оз" радва децата в предучилищна възраст и начален курс - за тях е адаптацията на "Софтепрес". Дороти живее с леля си и чичо си във ферма в Канзас, но когато къщата им е връхлетяна от торнадо, момиченцето и нейното кученце Тото по магичен начин се озовават във вълшебна страна. Дороти тръгва по пътечката от жълти тухли, за да отиде в Изумрудения град при магьосника от Оз, който навярно знае как тя да се завърне обратно в Канзас. Среща Плашилото, Тенекиения човек и Страхливия лъв, които тръгват с нея с надеждата да получат това, което им липсва - мозък за Плашилото, сърце за Тенекиения човек и кураж за Страхливия лъв. Приказните илюстрации са на Ана Григориев.

Блага разкрива тайния свят на младите

"Глухарчето" на Блага Димитрова звучи в типичния за голямата писателка философски дух - като фантастичните елементи са неизменна част от книгата, издадена от "Хермес". Темата за любовта е водеща. Романът е изключително актуален, тъй като засяга проблема за технологичния напредък в световен мащаб, мотива за силата на телекомуникациите и зависимостта на хората от тях. Това е роман за недоизказаните истини, за хората, продължаващи да променят и осмислят живота ни, дори след смъртта си. Блага обрисува режисиран свят на тайни, където младите се опитват да запазят и отстояват себе си, а не да робуват на утвърдените упадъчни норми, превръщайки се във въплъщение на лъжата, фалша и лицемерието.

Анастасия се самоубива малко след като завършва училище. Близките й изпадат в шок от новината. Никой не е подозирал, че ученичката ще посегне на живота си. Най-добрата й приятелка - Вангелия, се наема със задачата да открие истината за смъртта на Анастасия. След поредица от странни събития тя се натъква на дневника й.

"Глухарчето" е тайнствена книга, изпълнена с множество древни вярвания, легенди и любовни заклинания.

Страстите на Ава и Джеси

"До този мъж", третата книга в горещата поредица от американската писателка Джоди Елън Малпас, поставя финала на експлозивната история на Ава и Джеси. Томчето от романтичната линия "Уо" на "Егмонт" вече може да се открие в хартиен и електронен формат. Страстта между главните герои е дълбока, връзката им е силна, но точно когато Ава решава, че най-накрая е преминала отвъд защитната стена на Джеси, се пораждат още въпроси, които я карат да се замисли наистина ли го познава. Той знае прекалено добре как да я доведе до пределите на екстаза. Но дали няма да я докара и до ръба на отчаянието?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай