Теодор Ушев една стъпка по-близо до „Оскар“

„Физика на тъгата“ попадна в краткия списък за наградите

Теодор Ушев една стъпка по-близо до „Оскар“ | StandartNews.com

Новият филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата“ е в краткия списък за наградите „Оскар“. Лентата по едноименния роман на Георги Господинов е в категорията за късометражна анимация и е сред десетте между 92, които се класираха в борбата за номинациите. Така Ушев влиза за трети път в краткия списък на Оскарите - „Дневниците на Липсет“ не успя да достигне следващия етап, но „Сляпата Вайша“ си осигури номинация.

Американската филмова академия обяви кратките списъци и в категориите за документален филм, късометражен документален филм, чуждестранен филм, грим, саундтрак, оригинална песен, игрален късометражен филм и визуални ефекти. Елтън Джон попадна в надпреварата за най-добра оригинална песен с две парчета – „Never Too Late“ от „Цар Лъв“ и „(I’m Gonna) Love Me Again“ от „Рокетмен“. Бионсе осигури на „Цар Лъв“ двоен шанс за класиране – нейната песен „Spirit“ също бе избрана.

Номинациите за наградите „Оскар“ ще бъдат обявени на 13 януари. Церемонията по раздаването на престижните статуетки ще се състои на 9 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай