Лолова е щяла да пее Вагнер в последната си роля

Великата комедиантка е репетирала онлайн в „Баща ми бояджията“ на Операта

Лолова е щяла да пее Вагнер в последната си роля | StandartNews.com

Музиката действително бележи последните месеци от живота на Татяна Лолова. Великата комедиантка не само изпълнява песента „Любовта“ в дует с Орлин Горанов, но и репетира онлайн за новия мюзикъл на Операта „Баща ми бояджията“.  Звездата от сцената и екрана е трябвало да влезе в роля на мастита почитателка и последователка на Вагнер, която прокламира идеите и ариите му. Няма съмнение, че като елитна вагнерианка Лолова е щяла да извиси нежния си глас под покрива на класическия храм. Сега Пламен Карталов работи над възможността за почетното й присъствие в духа на постановката. 

Калин Врачански, който наследява образа на учителя по история Андреев от друга легендарна личност в родното кино – Коста Цонев, първо е пожелал да пробва дали вокално ще се справи с песните, познати на по-зрелите генерации от култовия телевизионен филм с мелодиите на Петър Ступел и Костантин Драгнев по сценарий на Васил Цонев. И едва, след като се е убедил, че няма проблем, е казал „да“ на академик Карталов. Маестрото, който режисира поредния си мюзикъл, е категоричен:  позитивизмът и желанието винаги да се движим напред са посланията на целия спектакъл, въпреки че в сюжета всичко се върти около невъзможността Андреев да изхрани спокойно шестте си момчета.

Славчо Пеев пък е живата връзка между хита на БНТ от 1974 година на режисьора Стефан Димитров и премиерния спектакъл на Карталов. Тогава той играе фабрикантът Маринов, който наема останалия без работа преподавател и неговите малчугани, но после ги измамва и ги оставя без пари навръх Нова година.  На сцената в Операта ще видим още Ангел Христов, Гергана Русекова, Красимир Динев, Димитър Станчев, Весела Делчева, Силвана Пръвчева, Бисер Георгиев, Николай Петров. Шестте момчета са талантливите солисти на театър „Таласъмче“, пред публиката ще излезе детска вокална група на Таня Лазарова.  „Баща ми бояджията“ трябваше да постави триумфалната удивителна на 2020-та – премиерата е била планирана за 31 декември със звън на шампанско, когато всъщност се развива действието в историята. Новата дата за старта е 8 май, очаква се представления да има на 9 май от 11 и от 19 часа и 10 май от 19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай