Световен режисьор идва за София филм фест

Фатих Акин представя „Рейнско злато“ през март

Световен режисьор идва за София филм фест | StandartNews.com

Световноизвестният германски режисьор Фатих Акин идва за София филм фест, за да представи най-новия с хит - „Рейнско злато“. Лентата е вдъхновена от съдбата на прочутия германски рапър от кюрдски произход Живар Хаджеби, известен като Хатар. Родителите му се подготвят да избягат от Иран, но след като режимът на Садам Хюсеин напада кюрдското малцинство, те са заловени и хвърлени в затвора. След емиграцията им в Германия  семейството се опитва да води нормален живот.

През 2009 година 28-годишният Живар участва в обир на камион, който превозва злато, и бяга заедно със съучастниците си и плячката от 1,7 милиона евро в Иран. След като е екстрадиран в Германия, той попада в затвора, откъдето продължава да управлява музикалния си бизнес и дори нелегално записва албум, който излиза през 2012 година. Хатар е един от най-прочутите рапъри в целия немскоговорящ свят, издал е шест студийни албума, продадени в многохиляден тираж. Паралелно с работата си в музикалната индустрия, той основава верига за бързо хранене, собственик е на прочут наргиле бар, има свой бранд тютюн, работи с дизайнери за създаване на модна линия с облекла и бижута за Massari. Тази колоритна личност е в основата на най-новата филмова история на Фатих Акин по мотиви на автобиографичния роман на рапъра „Всичко или нищо: Светът ни принадлежи“. В ролите са Емилио Сакрая, Мона Пирзад, Кардо Разази, Илиез Раул, Согол Фагани, Хюсеин Топ, Арман Кашани.

Всички филми на Фатих Акин - “Кратко и безболезнено“, „С глава в стената“, „На прага на рая“, „Храна за душата“, „Раната“, „Сбогом, Берлин“, „Без милост“, са били представяни в различни програми на София филм фест през годините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай