Срещи под звездите в Народния

Сцена „Зад театъра“ очаква зрителите всяка вечер в 21:30 часа

Срещи под звездите в Народния | StandartNews.com

Антон Радичев ще си спомни за своя любим колега и приятел Велко Кънев

Народният театър е подготвил серия от вълнуващи срещи на откритата сцена „Зад театъра“. След като със зрителите се срещнаха Дарин и Деян Ангелови, Мирела Иванова и Владимир Зарев, Диана Добрева, Марин Янев и студентите на Стефан Данаилов, сега е ред на още от именитите актьори от трупата на театъра да сторят същото. Началният час на всички срещи е 21:30, а при неблагоприятни метеорологични условия, те ще се провеждат на закрито на сцена „Апостол Карамитев“.

В сряда, 17 юни, срещата отблизо ще е с Михаил Петров – актьорът и режисьор, който стои зад хитовия спектакъл „Един безумен ден“. „Каня Ви на моя спектакъл на открито „Истории от гримьорната. Вечер на Михаил Петров“, „Другият ми талант“ или просто „Както ви харесва“. Ще бъде вълнуващо преживяване, което бихме могли да изпитаме заедно. Вие, аз и моята талантлива младежка компания. Не се страхувайте. Заедно ще лекуваме душите си“, кани публиката Петров.

Вечерта на открито на 18 юни ще срещне зрителите с един от най-талантливите млади актьори на театъра – Валери Йорданов. Броени дни преди началото на извънредното положение бе премиерата на най-новия му моноспектакъл – „Караконджул“ с режисьор Стоян Радев. Малцина обаче знаят, че част от текстовете в представлението са дело на самия Валери, който освен актьорски, притежава и завиден писателски талант. Именно тази непозната страна от себе си ще разкрие Йорданов в своята вечер.

В петък, 19 юни, на сцена „Театър зад театъра“ ще се качи Мариус Донкин, който вече четвърта година е начело на трупата като директор. И продължава да пълни залата с моноспектакъла си „Г-н Ибрахим и цветята на Корана“. Как се съчетават актьорството и мениджмънта и какво още не знаем за него, ще разберем на срещата с начален час 21:30.

В събота, 20 юни, на откритата сцена ще се качат двама любими актьори от различни поколения – Антон Радичев и Васил Драганов. Събира ги споменът за един от най-великите им, вече напуснали ни колеги – Велко Кънев.

На 21 юни, неделя, Биляна Петринска ще разкаже за другия си голям талант – като певица, с който също се изявява, при това – брилянтно.

Във всяка от вечерите до неделя освен срещите на открито, на „Голяма сцена“ ще се играят и спектакли от репертоара на театъра – на 16 юни е „Даскал“ – моноспектакъл на Стоян Пепеланов, на 17 и 18 юни – премиерният „Бонбон“ на София Бобчева, на 19 и 20 юни – „Караконджул“ на Валери Йорданов, а на 21 юни – „Разбираш ли ме правилно“ на Георги Мамалев.

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да бъде намерена на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук. Билетите за спектаклите на „Голяма сцена“ са на цена от 20 лева, а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай