Слух: Синът на Ваня Костова печели "Бургас и морето"

Финалът на конкурса е на 31 юли

Слух: Синът на Ваня Костова печели "Бургас и морето" | StandartNews.com

Боян Михайлов - син на отишлата си без време Ваня Костова, печели "Бургас и морето" с нейната песен "Откривам те". Това гласят най-новите слухове. Самият изпълнител не е коментирал мълвата. 

Спекулациите разбуниха духовете, но участниците изразиха разочарованието си и от регламента за участие, който позволява автор на музика, на текст, на аранжимента, както и изпълнител да участват в състезанието с повече от един текст.

"Не е редно това. Така се въртят едни и същи хора, които не дават право на по-млади за участие", заяви пред столичен всекиднвеник Жоро Янакиев, китарист на "Сигнал". Данчо Караджов от групата също обяви, че конкурсът е опорочен, а победителят предварително известен. Песента, която изпълнява самият Караджов, не е допусната до финално участие в конкурса.

Според Димитър Маджаров, който е директор "Летни театър, фестивали и концерти" към община Бургас, правилата за участие в конкурса са създадени от достатъчен брой общественици и хора с принос в изкуството.

Организатор на "Бургас и морето" е община Бургас. Финалът на конкурса е на 31 юли на сцената в Летния театър на Бургас. През годините и други изпълнители са се съмнявали в коректността на избраните песни за финалисти в конкурса. Това се случи с Кичка Бодурова, която през 2015-а се отказа от последващо участие в състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай